Felmérik a merevedést, kutatási célokat szolgál

Ezt olvasta már?

A nemzetközi kutatások szerint minden hatodik férfi küzd merevedési problémákkal, ugyanakkor itthon kevésbé állnak rendelkezésre arra vonatkozó adatok, hogy hány magyar férfit érintenek a merevedési zavarok, illetve milyen betegségek állhatnak ezek hátterében.

A férfiak potenciazavarai ugyanis nem csupán a magánéletben, a hálószobában jelentenek problémát, közben súlyos betegségekre is figyelmeztetnek.

A frissen elrajtolt nagy magyarországi potenciakutatás részben azért is indult útjára, hogy kiderítse, hány magyar férfi küzd merevedési gondokkal. A nagy potenciatesztet a www.potenciateszt.hu oldalon lehet elérni, kitölteni.

A felmérés teljes mértékben anonim, kizárólag kutatási célokat szolgál, egy résztvevőt sem azonosítanak a válaszai alapján.

Minden, ami a potenciát támadja

  • A potenciazavarokat a fiataloknál általában pszichés tényezők okozzák, illetve a rendszeres szexuális élet megkezdése utáni években derülhetnek ki a genetikai, fejlődésbeli rendellenességek is.
  • A tapasztalatok szerint azonban harminc-negyven éves korban már inkább a nem megfelelő életvitel és a rossz szokások állnak a merevedési zavarok hátterében, így például az irodista ülőfoglalkozás vagy a prosztatagyulladás.
  • Ötvenéves kor felett viszont már megjelenhetnek a súlyosabb kórképek az okok között, így például a szív- és érrendszer problémái, a hormonális változások.
  • A hatvan év feletti potenciazavaroknak pedig egyértelműen testi, szervi háttere van: például cukorbetegség, magas vérnyomás és akár merevedési zavar jelezheti előre a stroke-ot és az infarktust is – áll az Affidea Férfiegészség Központ közleményében.
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img