Falus Ferenc: stagnáló szakaszban van a koronavírus-járvány Magyarországon

Ezt olvasta már?

Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az utóbbi napokban csökkent az új megbetegedések száma. Ez azonban könnyen lehet, hogy csak a visszaeső tesztelés eredménye.

Ahogy reggeli cikkünkben rámutattunk, karácsony ünnepével magyarázható, hogy a mintavételek száma radikálisan visszaesett: az ünnepek előtti napokban napi több mint 20 ezer tesztet végeztek el, most pedig az előző napi 9494 után csak 3292-t mutatnak a hivatalos statisztikák.

Falus Ferenc volt tisztifőorvos az ATV-nek azt mondta, a tegnapi nap folyamán 3292 tesztet végeztek, ami 21 százalékos pozitivitással azt mutatja, hogy

a járvány ugyanabban a stagnáló fázisban van, mint az előző 10 napban volt.

Falus Ferenc kiemelte, a védőoltások minden bizonnyal hosszabb ideig tartó immunitást fognak biztosítani, mint a betegségből való kigyógyulás. A vakcinaútlevelet viszont még korainak tartja, mivel nem tudjuk, meddig marad meg a szervezetben a magas ellenanyag szint.

Címlapkép: Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában