Elkezdődött itthon is: felvásárlási hullám, készlethiány, mennyiségi korlátozás az élelmiszerboltokban

Ezt olvasta már?

Hivatalosan – ha minden így marad, ahogy a mostani szabályok mondják – május 1-jén véget ér az árstop a 6 érintett élelmiszer esetében. A kormány szándékában áll az intézkedés időbeli hatályának meghosszabbítása, mint Orbán Viktor arról a múlt héten beszélt, a részletek azonban még nem ismertek.

Az RTL Klub csütörtök esti híradójában elhangzott: 20-30 százalékkal drágulhatnak a maximált árú élelmiszerek, ha kivezetik az árstopot. Mivel még nincs döntés az árstop meghosszabbításáról, a magyarok felvásárlásba kezdtek, hogy amíg még tudnak, kedvezőbb áron jussanak hozzá az érintett termékekhez.

Az árstop jövőjéről kérdezte volt a csatorna a kormányt is, azonban interjút nem adott a kabinet, az Innovációs és Technológiai Minisztérium válaszában azt írta, hogy a beavatkozás havonta több ezer forintos megtakarítást jelent a családok számára.

Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke szerint Magyarországon is elindult a felvásárlási hullám, a készletek felhalmozása, például az emberek sokszor a szokásos bevásárlásuk alkalmával mindig vesznek 5 liter olajat, miközben feltételezhető, hogy még nem fogyott el a korábbi vásárlásból származó mennyiség.

Címlapkép forrása: MTI/Balázs Attila

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában