Egy doboz Coca-Cola 13 euróért? – Elképesztően hasítanak felfelé az árak Európa egyik legnépszerűbb szigetén

Ezt olvasta már?

Nagy népszerűségnek örvend a kedvező árszabása miatt a nyaralni vágyók körében Spanyolország, azonban Ibizán, ahol számtalan világhírű diszkó várja a bulizni vágyókat, egy nyaralás igencsak luxusnak számít. A sziget mindig is nagyon drága volt, de az emberek mégis hajlandók fizetni – írja a CNBC, amely szerint Ibiza elsősorban azok az elit körében felkapott, akik a gyönyörű táj, a magas színvonalú éttermek és bárok, az elegáns vásárlási élmények és a pezsgő éjszakai élet kombinációjára vágynak. Ugyanakkor a sziget kínál csendes zugokat is, ahol az utazók elmenekülhetnek a tömeg elől.

Ibiza lényegében a bulizás Mekkája, évtizedek óta vonzza a zeneipar ikonikus neveit.

Habár a pletykák szerint Ibiza mágneses rezgései vonzották a hippiket az 1960-as években, azonban a szigetet a térképre a brit-ausztrál Tony Pike tűzte fel, amikor 1980-ban megnyitotta a Pikes Hotelt, amely ma Pikes Ibiza néven ismert. A szálloda lényegében egy 500 éves dombok között fekvő birtokot alakított át buliparadicsommá. Pike gazdag és híres barátai, például Freddie Mercury, George Michael és Kylie Minogue is megszálltak a szállodában, amely tömegeket vonzott szobáiba, éttermeibe és táncparkettjére. Az 1980-as években kezdődött az éjszakai élet virágzása, olyan klubok emelkedtek fel, mint az Amnesia, a Space (a Hi Ibiza helyszíne) és a Pacha. Azóta több szórakozóhely is nyílt, például az Ushuaia, amelyet az International Nightlife Association 2019-ben a világ harmadik legjobb klubjának nevezett.

A Pacha éjszakai klubban egy doboz Coca-Cola egy VIP asztalnál 13 euróba kerül, a teljes értékű szeszesitalok ára 500 dollár körül kezdődik.

Észrevehetően drágultak a szigeten az éttermek, a nyaralók, valamint árat emeltek a taxisok is – jelezte Ben Pundole. A luxusszállodai tanácsadó és visszajáró ibizai látogató ezt azzal magyarázza, hogy a nyaralók szezonálisan érkeznek, a kereslet óriási, hiszen a koronavírus-járvány miatt nem utazhattak az emberek. Mindezzel párhuzamosan a vállalkozók a pandémia miatt kieső bevételeiket próbálják meg pótolni, azonban ez nem egyszerű, mert az ellátási lánc nehézségeivel kell megküzdeniük.

A Baleár-szigetekre (tagjai Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera, Cabrera) látogató turisták száma májusban 300%-kal nőtt az előző évhez képest a spanyol nemzeti statisztikai intézet adatai szerint.

A luxusutazásokra szakosodott Black Tomato által szervezett hat éjszakás utazás ára személyenként 7260 dollár körül kezdődik, beleértve a szállást, a reggelit és az egynapos privát jachtbérlést, az ár nem tartalmazza a repülőjegyeket. A Six Senses Ibiza annyira népszerű a Black Tomato ügyfelei körében, hogy a luxushotel júniusban jelentette be, hogy 19 magánrezidenciával és két „kúriával” bővült.

Idén a Mandarin Oriental luxushotelcsoport átvette az Ibiza keleti partjainál található Tagomago magánsziget irányítását is. A teljes szigetet a főszezonban éjszakánként mintegy 30 000 euróért lehet bérelni, ami egy promóciós brosúra szerint magában foglalja a magánvillát, a séfet, a szállodaportást, a komornyikot, és a jachtkapitányt.

Címlapkép forrása: Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában