Botrány Németországban: legalább kilenc nőt bedrogoztak a kancellár részvételével zajló bulin

Ezt olvasta már?

Lars Klingbeil, az SPD társelnöke azt mondta, hogy “sokkolta” a hír. Dühít, hogy ilyesmi megtörténhetett egy SPD által szervezett rendezvényen – mondta a Die Welt című napilapnak. Hozzátette, reméli, hogy a felelősöket őrizetbe veszik és az ügyet kivizsgálják. Elég nagy az indulat – fogalmazott az AFP-nek az SPD parlamenti frakciójának szóvivője, megerősítve a Tagesspiegel című berlini lap értesülését.

A berlini rendőrség közölte, hogy a rendőrök súlyos testi sértés gyanúja miatt vizsgálódnak, miután egy 21 éves nő feljelentést tett “egy politikai párt nyári buliját” követően. A feljelentő nőnek másnap már nem volt emléke a buliról, ami arra késztette, hogy orvosi vizsgálatot végeztessen és feljelentést tegyen. A rendezvényen tudomása szerint csak ételt és alkoholmentes italokat fogyasztott, ennek ellenére émelygést és szédülést érzett ezt követően.

“Azt tanácsolom minden érintettnek, hogy tegyen feljelentést” – közölte a Twitteren Katja Mast, az SPD munkatársa. A szóvivő nem zárta ki, hogy a párt szerint a már bejelentett kilenc esethez továbbiak is csatlakoznak. Az SPD szerda este e-mailt küldött a rendezvényre meghívottaknak, amelyben elítélte a “szörnyű tettet, amelyet azonnal bejelentettünk a parlamenti rendőrségnek”.

A kancellárhoz és a képviselőkhöz mintegy 1000 ember csatlakozott az SPD hagyományos nyári mulatságán a parlamenti szünet előtt. Belső, meghívásos pártrendezvény volt a szóvivő szerint, aki hozzátette: még mindig sok a bizonytalanság, a rendőrségi nyomozás folyamatban van.

Címlapkép:  Bernd von Jutrczenka/picture alliance via Getty Images

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában