
A koronavírus-járvány kirobbanásakor viszonylag hamar egyértelművé vált, hogy a covid-19 az alapbetegséggel küzdőket érintette súlyosabban, köztük a cukorbetegségben szenvedőkre különösen veszélyes.
Ugyanis a vírus a fertőzöttek szervezetében ideiglenesen megzavarhatja a vércukorszint szabályozását, ezáltal a cukorbetegeknél veszélyes állapotot eredményezhet.
Az immunrendszer állapotát nagyban befolyásolja az étrendünk, a szakértő azt mondja,
a legrosszabb, amit az immunrendszerünkkel tehetünk, az a túlzott cukorfogyasztás a koronavírus-járvány idején.
A cukorbetegség enyhébb és súlyosabb megléte esetén – illetve megelőzése érdekében is – a legjobb, amit tehetünk, hogy csökkentjük a cukorbevitelünket.
A szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy nem csak a magától értetődően magas cukortartalmú, édes ételeket kell kerülni, mint a fánk, a sütemények vagy a csokik, hanem a cukor rengeteg sós ételben is ott van, úgymint tésztában, kenyérben, gabonapelyhekben, a rizsben, sőt, egyes gyümölcsökben és gyümölcsitalokban is. Rengetegszer elfelejtjük, hogy a ketchup, a saláta dresszingek és fehérje szeletek is sok cukrot tartalmazhatnak.
(CNBC)