A szakértő elárulta, mi az egyetlen dolog, amit ne egyél a koronavírus-járvány idején

Ezt olvasta már?

A koronavírus-járvány kirobbanásakor viszonylag hamar egyértelművé vált, hogy a covid-19 az alapbetegséggel küzdőket érintette súlyosabban, köztük a cukorbetegségben szenvedőkre különösen veszélyes.

Ugyanis a vírus a fertőzöttek szervezetében ideiglenesen megzavarhatja a vércukorszint szabályozását, ezáltal a cukorbetegeknél veszélyes állapotot eredményezhet.

Az immunrendszer állapotát nagyban befolyásolja az étrendünk, a szakértő azt mondja,

a legrosszabb, amit az immunrendszerünkkel tehetünk, az a túlzott cukorfogyasztás a koronavírus-járvány idején.

A cukorbetegség enyhébb és súlyosabb megléte esetén – illetve megelőzése érdekében is – a legjobb, amit tehetünk, hogy csökkentjük a cukorbevitelünket.

A szakértő arra is felhívja a figyelmet, hogy nem csak a magától értetődően magas cukortartalmú, édes ételeket kell kerülni, mint a fánk, a sütemények vagy a csokik, hanem a cukor rengeteg sós ételben is ott van, úgymint tésztában, kenyérben, gabonapelyhekben, a rizsben, sőt, egyes gyümölcsökben és gyümölcsitalokban is. Rengetegszer elfelejtjük, hogy a ketchup, a saláta dresszingek és fehérje szeletek is sok cukrot tartalmazhatnak.

(CNBC)

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában