A Pfizer vakcinája idén 36 milliárd dollár bevételt hozott az amerikai vállalatnak

Ezt olvasta már?

A Pfizer harmadik negyedéves gyorsjelentésében közölte, hogy idén 36 milliárd dollárt kereshet a koronavírus ellen kifejlesztett mRNS-vakcinájával, amelynek forgalmazásából további 22 milliárd dollár értékben számít bevételre 2022-ben.

Az amerikai cég ennek érdekében arra fog törekedni, hogy jövőre még több országgal állapodjon meg vakcinák szállításáról és várhatóan akkorra már évi 4 milliárd oltóanyag előállítására lesz képes. Ezt erősítheti az is, hogy a Pfizer bejelentése szerint jövőre legalább 1 milliárd vakcinát tervez eljuttatni kifejezetten alacsony vagy közepes jövedelmű országoknak.

A Pfizer részvényei a hír hatására 4 százalékot emelkedtek, egy részvényt jelenleg 45,44 dolláron jegyeznek.

A Pfizer jelentése alapján továbbá a várakozás az, hogy a vállalat jövő évi bevételeinek akár 44 százaléka is a koronavírus elleni vakcinák forgalmazásából eredhet.

A Pfizer bevételeire már az első negyedévben is látványosan hatott a vakcina, mivel az egyes termékkategóriák közül a vakcinák bevételei háromszorozódtak az előző év azonos időszakához viszonyítva. A Comirnaty vakcinából 3,5 milliárd dolláros bevétel jelentkezett a január-márciusi időszakban az amerikai gyógyszergyártónál, ami a cég teljes bevételének akkor 29 százalékát tette ki.

AMI A KILÁTÁSOKAT ILLETI, A VAKCINA FELHASZNÁLÁSI KÖRE BŐVÜLHET A JÖVŐBEN, MIVEL HAMAROSAN AZ 5 ÉS 11 ÉV közötti GYEREKEKNEK IS ENGEDÉLYEZHETIK A VAKCINA BEADÁSÁT, AMELY SZINTÉN NÖVELHETI A VÁLLALAT BEVÉTELEIT.

Címlapkép forrása: Leon Neal/Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img