A Nasdaq képtelen leállni – Új csúcson zárt

Ezt olvasta már?

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, megjelent a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve, amelyben hangsúlyozták,

rövidtávon jelentős nyomást jelent az amerikai gazdaság számára a jelenlegi járványhelyzet, és a középtávú kilátásokat is bizonytalanná teszi.

A jegyzőkönyv szerint addig a jelenlegi szinten maradhat a kamat, amíg nem győződnek meg arról, hogy az amerikai gazdaság ellenáll a kihívásoknak és megfelelő pályán van a jegybank foglalkoztatási és inflációs céljainak elérése felé. A növekedéssel kapcsolatos bizonytalanságok mellett a döntéshozók többsége azt emelte ki, hogy a pénzügyi rendszer kilátásai is aggasztják.

Mindezt nagyon rosszul fogadták a piaci szereplők Európában, az irányadó nyugat-európai részvényindexek kivétel nélkül nagyobb eséseket szenvedtek el: a francia CAC 40 értéke 1,7 százalékot, a német DAX értéke 1,4 százalékot, míg az angol FTSE 100 értéke 0,8 százalékot esett a szerdai záráshoz képest.

Túlzás nélkül mondhatjuk, a befektetők szinte mindent adnak, amit érnek a német tőzsdén, a DAX komponensei közül a leggyengébb teljesítményt a Lufthansa (-2,5%), a Deutsche Bank (-2,5%) és a Deutsche Börse (-2,3%) nyújtja.

Címlapkép forrása: Arne Dedert/picture alliance via Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img