A magyarországi Bosch vezére elárulta, mit okozott a koronavírus-járvány

Ezt olvasta már?

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az interjúban Korioth-ot többek között arról kérdezték, hogy a koronavírus-járvány hatására változtak-e a Magyarországgal kapcsolatos terveik. A hazai operáció vezetője kijelentette, Magyarország nagyon fontos a Bosch csoport számára, amit a világjárvány előidézett az az, hogy közelről meg kellett vizsgálniuk a jelenlegi helyzetet, a cash flow-val kapcsolatos helyzetet. Hozzátette,

Ezekre tekintettel azt a döntést hoztuk, hogy bizonyos beruházásokat késleltetünk, de a jó hír az az, hogy ezek a beruházások megvalósulnak, ugyanis a döntés megszületett.

Beszélt arról is, hogy a késleltetés időben csupán 3-6 hónapot jelent majd.

Daniel Korioth a globális autóipar jövőjével kapcsolatban elmondta, hogy óriási átalakulást láthatunk, amely már a koronavírus-járvány megjelenése előtt elkezdődött.

A koronavírus-járvány csak felgyorsította azokat a folyamatokat, amelyek már korábban elindultak

– jelentette ki.

Hozzátette, úgy gondolják, hogy bizonyos területeken kicsivel több idő kell majd ahhoz, hogy a termelés visszaálljon a világjárvány megjelenése előtti szintekre.

Magyarországon én nem igazán aggódok, elsősorban azért, mert nagyon diverzifikált portfólióval rendelkezünk – hangsúlyozta. Rámutatott arra is, hogy Hatvanban a cégcsoport legnagyobb gépjármű-elektronikai gyára működik a világon és folyamatosan a legkorszerűbb termékeket állítják elő a piac és a Bosch igényei szerint.

A robotizációval kapcsolatban a magyarországi Bosch csoport vezetője elmondta, hogy nagyon fontos, hogy kialakuljon az a bizalom, hogy együtt tudjunk működni a mesterséges intelligenciával, vagy éppen a robotokkal. A Boschnál például létrehoztak egy etikai kodexet, amely előírja, hogy a mesterséges intelligencia, vagy a robotok soha nem írhatják felül az emberi döntést.

A teljes interjúbeszélgetés az alábbi videóban tekinthető meg. 

Címlapkép forrása: MTI/Koszticsák Szilárd

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img