A legjobb esetben is március végén tetőzhet a harmadik járványhullám Magyarországon

Ezt olvasta már?

A szakember megismételte azt a csatornának, amit a Telexnek is mondott, miszerint a brit variáns terjed, mert másfélszer fertőzőbb, mint az eredti vírus és néhány hét alatt meghatározóvá tud válni.

Ferenci Tamás úgy vélekedett, hogy az oltások kedvező hatása csak április elején érződhet leghamarabb. Így szerencsés esetben a járványhullám második felét már le lehet rövidíteni.

A szakember többször is hangsúlyozta a műsorban, hogy ez a legoptimistább forgatókönyv, ehhez az kell, hogy szerencsénk legyen a vakcinálási folyamat minden komponensében: vagyis a vakcina hatásosságában, az oltóanyagok rendelkezésre állásában, az oltási hajlandóságban, és tényleg igaz az, hogy a védőoltás kifejti április elejére a hatását. Ebben az esetben állhat elő, hogy március végére meg tudjuk fogni a járványt.

A biostatisztikus egy másik riportban azt mondta, azokban az országokban, ahol sikerült megállítani az új, agresszívebb vírusmutáció robbanásszerű terjedését, a korábbinál szigorúbb korlátozásokat vezettek be.

Ez a forgatókönyv a napokban idehaza is többször felmerült a nyilatkozatokban:

Címlapkép forrása: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img