A kormányzati lazítás hatása: tömegek vásároltak szenteste előtt

Ezt olvasta már?

Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az aranyhétvége is erős volt, de hétfőn, kedden igazi rohamot tapasztaltak a legnagyobb üzletekben, főleg a bevásárlóközpontokban és az áruházláncoknál, ahol látványosan meglódult a forgalom, így volt ez a korábbi években is közvetlenül szenteste előtt – fejtette ki a Magyar Nemzetnek Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A kormány döntött arról hétfőn, hogy

24-ére eltörli a kijárási tilalmat, és a piaci beszámolók szerint ez ösztönzi a költekezést.

Mivel szenteste több idő marad az ünneplésre, többet eszünk, többet ajándékozunk. 

„Az idei karácsony előtti bevásárlási szezonban bár visszafogottabb volt az ajándékvásárlás, összességében mégis lendületben volt a kereskedelem, az aranyvasárnapot követően az utolsó héten pedig a tavalyi karácsonyi látogatottságot érzékelik a boltokban” – részletezte Vámos György.

Az idősáv felfüggesztése óta kiegyensúlyozottá vált a napi forgalom, és ugyan még mindig 19 órakor zárnak a boltok, nem alakultak ki tumultusok. Az utóbbi, felfokozottabb napokban viszont már jellemző volt a sorállás a csemege- vagy a húspultnál, mivel eleve sokan voltak az élelmiszerboltokban – számolt be a lapnak a főtitkár.

Címlapkép forrása: Getty Images

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában