A demokraták törvényjavaslatban garantálnák, hogy megtartják a szavazást novemberben

Ezt olvasta már?

A benyújtott törvényjavaslatról szombaton dönt a demokrata többségű Képviselőház, arra viszont kevés esély van, hogy a republikánus többségű Szenátus is elfogadja a javaslatot.

A demokraták és egyéb kritikusok azzal vádolják a republikánus elnököt, hogy akadályozni próbálja a postát a levélszavazások lebonyolításában, mivel Joe Biden demokrata elnökjelölt magabiztosan vezet a közvélemény-kutatások szerint. A választást november 3-án tartják.

Louis DeJoy, a posta igazgatója elmondta, hogy a költségcsökkentéssel megvárja az elnökválasztást, mert nem szeretné, ha az intézkedések befolyásolnák annak eredményeit. A lap szerint DeJoy Donald Trump politikai szövetségese, aki júniusban vette át a hivatalt.

A demokraták számonkérték DeJoyon, hogy mégis hogyan csinálja vissza a már életbe lépett változtatásokat, például mi lesz a már eltávolított eltávolított válogatógépekkel.

A postának évek óta pénzügyi nehézségei vannak az elektronikus levélküldő szolgáltatások megjelenése miatt, 2007 óta 80 milliárd dollárt veszített, ebből csak kettőt az előző három hónapban.

Donald Trump korábban azt állította, hogy a levélszavazás lehetőséget teremt a csalásra, holott erre semmilyen bizonyíték nincs. Az elnök ezzel kapcsolatban felvetette, hogy a választást el kell halasztani, de erre nincs jogi lehetősége.

Címlapkép: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img