7-8 ezer ember a tét: Még csak találgatják, okoz-e gondot az egészségügyben a kötelező oltás

Ezt olvasta már?

7-8 ezer ember lehet, akik nem vették még fel az oltást az egészségügyben – mondta az RTL Klub híradójának Soós Adrianna. A Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) elnöke szerint közülük sokan fognak úgy dönteni, elutasítják az oltást. Soós szerint ez súlyos betegellátási gondokat eredményezhet, ideiglenesen akár egész osztályok működése is veszélybe kerülhet.

A Népszava viszont arról ír, hogy FESZ-től eddig mintegy húszan kértek segítséget, különböző élethelyzetekre hivatkozva. Az egyik dolgozó a közelgő nyugdíja miatt fontolgatja, hogy inkább kilép, egy másik gyerekvállalás előtt áll, ezért nem adatná be a vakcinát. Ezzel kapcsolatban az RTL Híradójában Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke értetlenségét fejezte ki, hogy egy egészségügyi dolgozó hogyan lehet oltásellenes.

A közelező oltás kapcsán Boldogkői Zsolt virológus a kör fokozatos bővítése mellett érvelt, először a leginkább veszélyeztetettnek tekinthető, sok emberrel foglalkozó szakmákkal, majd bizonyos vállalati körrel, végül a teljes lakosság részére.

Címlapkép: Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img