Vizes Eb: Kapás arany-, Hosszú ezüstérmes 200 pillangón

Ezt olvasta már?

Megvédte Európa-bajnoki címét Kapás Boglárka.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Az első 50 méteren együtt haladt a mezőny, Kapás Boglárka a harmadik helyen fordult. Nem sokat változott a helyzet féltávig, továbbra is szoros volt a verseny, Kapás egy helyet feljött, Hosszú Katinka pedig 4-5. helyen haladt.

A táv második felére aztán elhúzott a többiektől Kapás, leszakított mindenkit, és folyamatosan növelte előnyét. Végül 2:06.50 perces eredménnyel, új egyéni csúccsal győzött.

Hosszú is jól hajrázott az utolsó 50-en, és a második helyen csapott célba (2:08.14).

Kapás Boglárka a verseny után arról beszélt az M4 Sportnak: titkon remélte, hogy sikerül egyéni csúcsot úsznia, és nagyon boldog, hogy sikerült. Az első száz méteren még nem merte elbízni magát, a harmadik ötvenen azonban maga is úgy érezte, hogy sikerült ellépnie a többiektől, az utolsó hosszon pedig az járt a fejében, hogy innen már nem fogja hagyni, hogy megelőzzék. Úgy készül – tette hozzá –, hogy ne érhesse meglepetés ebben a számban, de tudja, hogy az olimpián az övénél jobb időre képes ellenfelei is lesznek.

Burián Katalinnak 100 háton nem sikerült döntőbe jutnia, 1:00.18-as ideje csak a tizedik leggyorsabb volt. A leggyorsabb a brit Kathleen Dawson volt, 0.58:58.44-gyel.

A férfiak 200 méteres gyorsúszásának első elődöntőjében Milák Kristóf nem nyitott jól, az utolsó ötvenig a mezőnyben haladt, de nagyot hajrázott, és a harmadik helyen csapott célba 1:46.77-es idővel. A második futamban csak négyen úsztak jobb időt nála, így a hetedik helyen jutott tovább a péntek esti fináléba.

„Az első 150 eszetlen vergődés volt” – mondta úszásáról Milák Kristóf, aki az utolsó hosszal azért már elégedett volt. „Kezdenek fájni az úszások, kezdek fáradni” – fűzte hozzá. Arról is beszélt, hogy a 200 gyorson még nem mozog elég otthonosan, mint 200 pillangón (e számnak világ- és szerda óta Európa-bajnoka) de mindent megtesz azért, hogy behozza a lemaradását, és reméli, hogy ebben is tud majd érvényesülni.

Halmai Petrának sem sikerült döntőbe jutnia 200 méteres mellúszásban, saját futamában a hatodik lett, 2:26.10-es ideje összetettben a 12. helyre volt elég. A legjobb idővel (2:21.55) a brit Molly Renshaw várhatja a pénteki finálét.

Férfi 50 méteres mellúszás elődöntőjében magyar részről Szabó Szebasztián volt érdekelt. A második futamban az orosz Andrej Minakovval holtversenyben a második helyen ért célba 23.10 alatt, és készülhet a péntek esti fináléra. A távot a leggyorsabban az ukrán Andrij Govorov teljesítette (22.97).

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img