Világbajnok tréner lehet Szalai Attiláék új edzője

Ezt olvasta már?

Az olasz La Gazzetta dello Sport információi szerint a gárda 2024-ig szóló szerződést ajánlott a 61 éves szakembernek, aki 2006-tól egészen idén nyárig vezette hazája nemzeti csapatát. Löw 2014-ben világbajnok, 2010-ben vb-bronzérmes volt a német válogatottal, míg az Európa-bajnpkságokon egy második (2008) és két harmadik helyezést (2012, 2016) ért el.

A Fener múlt héten vált meg portugál trénerétől, Vítor Pereirától, akit júliusban második alkalommal neveztek ki a gárda élére. Vezetésével azonban csalódást keltően szerepelt ősszel a nagy múltú klub, a török bajnokságban csupán a negyedik helyen áll, s Európa-liga csoportjából sem jutott tovább, tavasszal az Európa-konferencialigában folytathatja csak.

Joachim Löw tizenöt éven keresztül irányította a német válogatottat /Fotó: Northfoto

Török sajtóhírek szerint Ali Koc klubelnök és Löw között meg is született már az elvi megállapodás, a német Sport Bild szerint azonban a német RB Leipziggel és Herthával is hírbe hozott szakember nagyobb klubnál szeretne dolgozni.

Logikusnak tűnik, hogy időnként érkeznek felkérések. Számomra egyértelmű volt, hogy az első hat hónapban nem csinálok semmit. Meglátjuk, mit hoz a jövő – mondta nemrég a találgatásokról Löw.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában