Végig vezetve győzött a Vác a női kézilabda-Európa-ligában

Ezt olvasta már?

A csoportkör mezőnyének legalacsonyabb átlagéletkorú keretével rendelkező vendégek közül Grosch Vivien, Kuczora Csenge és Triffa Ágnes is hiányzott.

Az oroszoknak tíz perc után időt kellett kérniük, mert a Vác támadásban és védekezésben is jobban kezdett, így 6–3-ra ellépett ellenfelétől. A viszontagságos utazás fáradalmai a folytatásban sem látszottak a magyarokon, akik összeszedetten kézilabdáztak, és tovább növelték az előnyüket. 

A váciak Kácsor Gréta és Diószegi Nikolett vezérletével már nyolc találattal is vezettek, ám a Zvezda egy 4–1-es sorozattal fejezte be az első félidőt.

A felkészületlennek tűnő hazaiak sokáig a második félidőben sem tudtak négy gólnál közelebb kerülni ellenfelükhöz, mert a jól védekező magyarok a gyors ellentámadások végén rendre betaláltak, így magabiztosan őrizték előnyüket. A hajrában mindkét kapu előtt több hiba csúszott a vendégek játékába, ezt a Zvezda két 30-s sorozattal kihasználta, de az egyenlítésre nem volt esélye.

A magabiztos győzelmet arató váciak egyszer sem voltak hátrányban a csehovi mérkőzésen.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Zvezda Zvenyigorod (orosz)Váci NKSE 2933 (1217)

A mezőny legeredményesebb játékosa Diószegi Nikolett volt, aki tíz lövésből kilenc gólt dobott, Kácsor Gréta pedig 12 kísérletből nyolcszor talált be.

Az első csoportmeccsén döntetlent játszó Siófok KC vasárnap a francia Fleury Loiret vendége lesz, az egy győzelemmel és egy vereséggel álló Vác pedig jövő szombaton a dán Herning-Ikast csapatát fogadja.

(MTI)

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában