Válogatott: Willi Orbáné a legtöbb szavazat, Styles is olvasóink cs

Ezt olvasta már?

Lezárult olvasói szavazásunk a magyar labdarúgó-válogatott belfasti kezdőcsapatáról. A voksolók egy kivétellel ugyanazt az együttest küldenék pályára, melyet a Nemzeti Sport is vár az északírek ellen.

Olvasóinknál Willi Orbán (jobbra) kapta a legtöbb voksot, Schäfer Andrást (középen) és Callum Stylest (balra) is megelőzve (Fotó: mlsz.hu, archív)

AZ NSO-OLVASÓK ÉSZAK-ÍRORSZÁG ELLENI KEZDŐCSAPATA 

Dibusz (5117 szavazat) – Orbán (5786), Lang (4223), Fiola (2220) – Nego (3718), Nagy Á. (4647), Schäfer (5596), Styles (5314) – Sallai R. (5217), Szoboszlai (4783) – Szalai Á. (3735)

Több mint 5900-an szavaztak szokásos, csapatösszeállító voksolásunkon, melyen a legtöbben a hasonló voksolásokon mindig nagyon népszerű Willi Orbánra szavaztak, aki múlt héten fogműtétje miatt nem játszhatott a szerbek ellen. Az északírek ellen azonban már számíthat rá Marco Rossi szövetségi kapitány, és a voksolók 97 százaléka be is tenné a kezdőcsapatba, 5786 szavazatot kapott.

A Marco Rossi által alkalmazott, három belső védős rendszerben írtuk fel a csapatot. Kapusposzton nem volt kérdés: azok után, hogy Gulácsi Péter kikerült a csapatból, Dibusz Dénes 86 százalékkal győzött a nemzeti csapatban eddig még nem játszó Szappanos Péter előtt.

A mezőnyjátékosok között Orbán után a legtöbb voksot a szerbek ellen kapufáig jutó és olvasóinknál a meccs utáni osztályozásnál a mieink legjobbjának bizonyuló Schäfer András kapta (5596, 94 százalék), míg a 3. helyen a válogatottban múlt héten debütáló Callum Styles (5314, 89 százalék) végzett. Ez is mutatja, az Angliában született, több poszton bevethető labdarúgó rövid idő alatt is jó benyomást tett a szurkolókra, akit már múlt héten is a kezdőcsapatba jelöltek, de akkor még jóval alacsonyabb szavazatszámmal.

Gulácsin kívül Botka Endre is sérülés miatt esett ki az alapemberek közül, így a belső védők száma is csökkent, Szalai Attila pedig már a múlt heti meccs előtt kiesett sérülés miatt. Így Fiola Attilának és Lang Ádámnak elsősorban Kecskés Ákost kellett megelőznie (Spandler Csaba vehető még számításba belső védőként, de ő korábban még nem játszott a válogatottban). A Nemzeti Sport által várt belfasti kezdőcsapathoz képest olvasóink együttesében az egyetlen eltérés, hogy a múlt héten is kezdő Loic Nego szerepel jobb oldali szárnyvédőként, nem pedig Bolla Bendegúz. Ami a többi posztot illeti: Nagy Ádám, Sallai Roland, Szoboszlai Dominik és Szalai Ádám is nagy különbséggel előzte meg posztriválisait.     

A szavazás végeredménye

A MAGYAR KERET AZ ÉSZAK-ÍRORSZÁG ELLENI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSRE
Kapusok:
Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Budapest Honvéd)
Védők:
Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FK Nyizsnyij Novgorod – Oroszország), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Spandler Csaba (Puskás Akadémia FC)
Középpályások:
Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Schäfer András (Union Berlin – Németország), Callum Styles (Barnsley FC – Anglia), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Támadók: Ádám Martin (Paksi FC), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Schön Szabolcs (FC Dallas – Egyesült Államok), Szalai Ádám (FC Basel – Svájc), Varga Kevin (BSC Young Boys – Svájc)

A MAGYAR VÁLOGATOTT IDEI PROGRAMJA – SZEPTEMBERIG

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 24.
MAGYARORSZÁG–Szerbia 0–1

Március 29., 20.45: Észak-Írország–Magyarország, Belfast (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

NEMZETEK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
A-LIGA 3. CSOPORT
A MAGYAR VÁLOGATOTT PROGRAMJA
Június 4., 18.00:
MAGYARORSZÁG–Anglia
Június 7., 20.45: Olaszország–MAGYARORSZÁG
Június 11., 20.45: MAGYARORSZÁG–Németország
Június 14., 20.45: Anglia–MAGYARORSZÁG
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában