Válogatott: Nem lehet más a célunk, mint kijutni az Eb-re – Szalai

Ezt olvasta már?

Szalai Ádám a magyar válogatott moszkvai gól nélküli Nemzetek Ligája-mérkőzését követően arról beszélt az M4 Sportnak, hogy nem lehet más a célunk, mint kijutni a 2021-re csúsztatott Európa-bajnokságra. A Mainz támadója úgy véli, olyan csapategység van jelenleg, amelyből rengeteg erőt meríthetünk az Izland elleni „döntőre”, és úgy véli, az új játékrendszer elképesztően sokat adott hozzá a mostani eredmények eléréséhez.

A támadó hiába harcolt, ő sem tudott betalálni az oroszoknak, igaz, ők sem tudtak gólt szerezni (Fotó: MTI)


Hirdetés

„Az elmúlt hetek nagyon sikeresek a magyar válogatott szempontjából, nem lehet más a célunk, mint kijutni a jövő évi Európa-bajnokságra. Az elődöntőt megnyertük Bulgáriában, és a B-ligában ilyen ki-ki mérkőzéseket vívni – amióta itt vagyok a válogatottnál, ilyenre nem volt példa. Nagyon büszke vagyok a válogatottra, és láthattuk, hogy bármilyen felállásban játsszuk ezeket a mérkőzéseket, bárki pályán van, bárki áll be, olyan csapategység van jelen pillanatban, amelyből rengeteg erőt meríthetünk az Izland elleni döntőre” – kezdte mérkőzés utáni értékelését Szalai Ádám az M4 Sportnak.

Osztályozza a magyar válogatott Oroszország elleni teljesítményét!

 

„Egy feladatom van jelen pillanatban: hogy kijussunk az Európa-bajnokságra. Bármennyi játéklehetőséget kapok, ha kezdőként, ha csereként beállva lépek pályára a következő mérkőzésen, egyetlen dolgom van, hogy a fiúknak olyan támogatást adjak, és olyan szinten felkészítsük egymást, hogy ne is lehessen más kimenetele az Izland elleni mérkőzésnek, mint hogy kijussunk az Eb-re. Ez az egy feladatom van jelen pillanatban, természetesen a pályán más feladataim is vannak, de maximálisan a csapatot helyezem magam elé, és azt, hogy azon a mérkőzésen olyan állapotban legyen az egész csapat, hogy ismét átéljünk olyan pillanatokat, amiket egyszer már átéltünk” – utalt a csapatkapitány a 2016-os Európa-bajnokságra kvalifikáló sikeres pótselejtezőre.

A Mainz támadóját arról is faggatták, hogy az új játékrendszernek mekkora szerepe van ezekben az eredményekben.

„Láthattuk az elmúlt mérkőzéseken, de nemcsak a mostani három, hanem még a törökországi és az oroszok elleni rossz kezdést hozó összecsapáson is, hogy milyen jól tudunk presszingelni, milyen jól csúsztatjuk az ötvédős rendszerben a szélső hátvédeket, milyen jól alkalmazzuk a nyolcasainkat, ha az egyik oldalról a másikra átforgatják a játékot, mindenképpen az előnyünkre vált, hogy ilyen sok mérkőzést játszottunk le ilyen rövid idő alatt ebben a rendszerben. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire várjuk a néhány hét múlva következő mérkőzést, és biztos vagyok benne, hogy ebben a játékrendszerben kamatoztatni tudjuk az ezeken a mérkőzéseken szerzett tapasztalatokat, és ki tudjuk javítani a most tapasztalt hibákat.”

A védelem tengelyében szereplő Szalai Attila úgy véli, ez volt a legküzdelmesebb mérkőzés a legutóbbi háromból.

„Nagyon jó teljesítményt nyújtott a csapat mind a három mérkőzésen, és elindultunk egy úton. Szerintem jó úton járunk, megpróbálunk ezen tovább haladni. A mai mérkőzésen is nagyot küzdöttünk, végig harcoltunk, és jó eredményt értünk el Oroszországban. Mindhárom mérkőzésen nagyon nagy erőket kellett mozgósítanunk, viszont a mai volt a legnehezebb. Sok játékosnak két meccs volt a lábában, illetve folyamatosan letámadtak minket az oroszok, felívelt labdákkal operáltak, sokat kellett küzdeni, harcolni” – mondta az Apollon Limassol védője a csatornának.

Dibusz Dénes is a küzdést emelte ki, és hogy mindenki keményen melózott, aminek az eredménye a kapott gól nélküli mérkőzés lett.

„Az első félidőben a negyvenötödik percig meg tudtuk oldani úgy a védekezést, hogy ne nagyon kerüljenek mögénk, ne kerüljenek nagy helyzetbe, és ne kelljen izgulni; ott azonban volt egy olyan szituáció, ahol necces volt a dolog – utalt Dibusz Dzjuba félidő végi lehetőségére. – A második félidőben többször is oda tudtak kerülni a tizenhatosunk környékére, voltak lövőhelyzeteik, Dzjuba nagyon jól használta a fizikai adottságait, és érezhető volt, hogy ezt próbálják mindenképpen kihasználni, nyomták előre a labdát, amikor csak lehetőség nyílott rá. Kicsit el is fáradtunk, és nem értünk oda, ahova kellett volna, nem tudtunk rájuk olyan nyomást helyezni, mint az első félidőben. A másodikban jóval jobban küszködtünk, de mindenki beletette a melót, hatalmas küzdeni tudásról tettünk tanúbizonyságot, és ennek volt az eredménye, hogy meg tudtuk úszni kapott gól nélkül, és pontot tudtunk szerezni Moszkvában.”

„Azt kaptuk ettől a mérkőzéstől, amire készültünk. Szerencsére azokban a szituációkban, amikor nehéz helyzetbe kerültünk, higgadtak tudtunk maradni, és tudtunk reagálni az orosz helyzetekre, úgyhogy azt gondolom, hogy megérdemeltük az egy pontot, még akkor is, ha pici szerencse kellett hozzá” – tette hozzá a Ferencváros kapusa.

NEMZETEK LIGÁJA
B-LIGA
3. CSOPORT, 4. FORDULÓ

OROSZORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–0
Moszkva, VTB Aréna, 4000 néző. Vezette: Oliver (angol)
Oroszország: Sunyin – Szmolnyikov, Szemjonov, Kudrjasov, Zsirkov (Karavajev, 67.) – An. Mirancsuk (Z. Bakajev, 55.), Zobnyin, Ozdojev (Szobolev, 81.) – Ionov (Gazinszkij, 67.), Dzjuba, Kuzjajev (Mosztovoj, 55.). Szövetségi kapitány: Sztanyiszlav Csercseszov
Magyarország: Dibusz – Botka, Orbán, Szalai A. – Nego, Sigér, Gazdag (Nagy Á., a szünetben), Kalmár (Schäfer, 77.), Holender (Fiola, a szünetben) – Szalai Á. (Könyves, 83.), Nikolics (Varga K., 61.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén
Törökország–Szerbia 2–2

A 3. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 4 2 2 7–4 +3  8
2. MAGYARORSZÁG 4 2 1 1 4–3 +1  7
3. Törökország 4 3 1 3–4 –1  3
4. Szerbia 4 2 2 3–6 –3  2

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában