Újabb részletek: ezért menesztették Dárdait a Herthától – Liner.hu

Ezt olvasta már?

A Hertha november végén közölte, hogy menesztik Dárdai Pált a vezetőedzői állásából. 

A berliniek a napokban online közgyűlést tartottak, amelyen sportigazgató, Fredi Bobic kijelentette, hogy a teljes bizalom megingott Dárdai irányába mind a vezetőség, mind a játékosok körében. 

“Először is szeretném leszögezni, hogy tiszteletteljesen váltunk el. Változtatni szerettünk volna a passzív játékunkon, támadóbb felfogásúvá tenni. Dárdai Pál nagyszerű munkát végzett az előző idényben, de nem éreztem, hogy bármi is változna a játékfelfogásunkban” – idézi a sportigazgatót a Nemzeti Sport

„Azonos hullámhosszon vannak a futballisták vagy kezdenek kétségeik lenni? Ez is egy szempont volt a döntésben. A legnagyobb probléma a csapat mentalitásával volt. Nem volt struktúra. Ennek a felépítése lesz a fő feladatunk” 

– tette hozzá a sportigazgató. 

Bobic azt is elmondta, hogy a bizalom megingásában a statisztika is szerepet játszott, ugyanis a számok alapján a Hertha volt a Bundesliga leggyengébb csapata. 

Dárdai Pál kétszer irányította a Hertha BSC csapatát, a második körben, a 2020-21-es évadban csodával határos módon tartotta benn a németeket az első osztályban. Az új szezonban 13 forduló után 14 ponttal a 14. helyen álltak a tabellán, jelenleg az új edzővel a 13. helyet foglalják el, miután hat bajnokin nyolc pontot gyűjtöttek. 

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában