Tokió 2020: mentő vitte el a BMX-esek címvédőjét a borzalmas bukás

Ezt olvasta már?

Két csúnya bukás tarkította a BMX-esek péntek hajnalban rendezett, holland és brit aranyat hozó versenyét a tokiói nyári olimpián. A férfiak viadalán az elődöntő harmadik futamában szereplő címvédő, az amerikai Connor Fields nagyot bukott, egyes hírek szerint az eszméletét is elvesztette, mentővel kellett kórházba szállítani.

Fields nem tudta megvédeni a címét (Fotó: AFP)

Ahogy az az Eurosport videójából kiderül, Fields bringájának első kereke a rajt utáni első egyenes végén egy ugrató utáni földet éréskor érintette az előtte haladó hátsó kerekét, ami után óriásit esett, ráadásul rendkívül szerencsétlenül, fejjel előre landolt, gyakorlatilag tompítás nélkül. 

A 28 éves Fields a földön maradt a bukás után – egyes hírek szerint az eszméletét is elvesztette, ám ezt nem erősítették meg. A csípőjét fájlaló Fieldset a baleset helyszínéről hordággyal vitték el, s kórházba szállították. Később az amerikai olimpiai küldöttség orvosa arról számolt be, hogy Fields már magánál van és további vizsgálatokra a kórházban tartják.

A női elődöntőben is akadt egy nagy bukás, ott az ausztrál Saya Sakakibarát kellett ápolásban részesíteni az esését követően. Az Ausztrál Olimpiai Bizottság beszámolója szerint Sakakibara agyrázkódás tüneteit mutatta, s elővigyázatosságból 24 órás megfigyelésre bent tartják őt is a kórházban.

FIELDS BUKÁSA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img