Szuperrangadók jönnek a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében

Ezt olvasta már?

Real Madrid – Liverpool és Bayern München – Paris Saint Germain párharc várható a legrangosabb kupasorozatban.

Kisorsolták pénteken a Bajnokok Ligájában a negyeddöntők párosításait, nyolc csapat, köztük két német, három angol, egy spanyol, egy francia és egy portugál csapat jutott el idáig. A párosítások a következők:

• Manchester City – Borussia Dortmund

• FC Porto – Chelsea

• Bayern München – Paris Saint Germain

• Real Madrid – Liverpool

A negyeddöntőben parázs párharcok várhatóak: a PSG 2020-ban elbukta a BL döntőjét a Bayern München ellen, így revansra készülhetnek. Nem lesz könnyű dolguk, ugyanis a bajorok hozzák tavalyi formájukat, toronymagasan vezetik a Bundesligát.

Két rendkívül rossz formában lévő csapat vív komoly rangadót az elődöntőkért: sem a Real Madrid, sem a Premier League-ben 2019–2020-as idényben bajnoki címet szerző Liverpool nem teljesít a jelenlegi szezonban az elvárásoknak megfelelően. A Real a harmadik, a Pool a hatodik helyen áll hazája bajnokságában.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében meglepetés is volt: a Porto búcsúztatta a Juventust (ezzel a portugálok az egyetlen, nem topligában futballozó klub a negyeddöntősök között). Kiesett a gyenge formát mutató Barcelona is a PSG ellen, búcsúzott a három magyart is soraiban tudó RB Leipzig is a Liverpool ellen, de kiesett a spanyol éllovas Atlético Madrid is, őket a londoni Chelsea verte meg.

A negyeddöntők párharcainak első fordulóit április 6–7-én rendezik meg, míg a visszavágókra április 13–14-én kerül sor.

Az UEFA hivatalos szabályzata szerint a negyeddöntőkben már egyik csapat sem élvez “védelmet”, így egymás ellen már játszhattak volna azonos nemzetiségű csapatok, valamint a kupasorozat csoportkörében egy csoportban játszók is – viszont ezekre nem került sor. Kiderült viszont, hogy az elődöntőkben a Bayern München – Paris Saint Germain párosítás győztesének a Manchester City – Borussia Dortmund páros győztesével kell majd megvívnia a döntőért. Ugyanez a feladat vár majd a Real Madrid – Liverpool párharcából győztesként kikerülőre az FC Porto – Chelsea páros győztese ellen.

A közmédia sporttal foglalkozó csatornája – bár korábban beharangozta – nem közvetítette élőben a sorsolást. Mint mondták, technikai hiba miatt nem kaptak a sorsolás helyszínéről, Svájcból jelet, így csak beolvasni tudták, hogy ki kivel játszik a negyeddöntőben.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában