Rossi: “Nemzeti hősökből idióták lettünk alig néhány hét alatt” | Goal.com

Ezt olvasta már?

22:54 CEST 2021. 10. 14.

Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz + 10 000 Ft ingyen fogadás vár Rád! Regisztrálj most!  

A Londonban elért 1-1-es döntetlent követően sem volt túl boldog Marco Rossi szövetségi kapitány, aki még mindig a szeptemberi vb-selejtezők hatása alatt van. Az olasz szakember a molcsapat.hu-nak adott interjújában elmondta, a játékosok nyugodtabbak, lazábbak voltak, mint az Eb idején, és nem tudtak megfelelő mentális állapotba kerülni a mérkőzésekre, ennek volt köszönhető, hogy az angolok elleni hazai találkozón a hajrában teljesen szétesett a csapat.

“Nem tudtunk végig koncentrálni, és a taktikához sem tartottuk magunkat, a súlyos vereség pedig rányomta a bélyegét a másik két szeptemberi selejtezőre is. Észleltük a veszélyt a stábbal, tisztában voltunk vele, hogy nem szakmai a probléma, hanem nagyon is emberi, de a kezelése már az angolok elleni meccsel rendkívül nehézzé vált, mert elvesztettük Szalai Ádámot” – világított rá az okokra Rossi.

“Ádám az én meghosszabbított kezem a pályán. Karizmájának köszönhetően ő az öltöző vezére is, egy olyan biztos pont a közösségen belül, ami nélkülözhetetlen egy edző számára. Ha Ádám a pályán van, a csapat nem veszíti el a fókuszt, végig koncentrált marad, és tartja magát a taktikához. A vezérünket veszítettük el a sérülésével.”

Rossit érzelmileg nagyon megviselték az elmúlt hetek, emocionális embernek tartja magát, aki sokszor a döntéseit is inkább a szívére hallgatva hozza meg.

“Tudom, hogy a futballban nincs múlt idő, csak a jelen számít, de bevallom, arra számítottam, hogy a csapattal felhalmoztunk annyi bizalmi tőkét, amit nem tud elsodorni néhány rosszul sikerült mérkőzés. Tévedtem. Néztem az újságcikkek címeit, itt-ott elolvastam néhány reakciót, és nem értettem, mi történik. Aztán elkezdtek jönni a gyalázkodó üzenetek, méghozzá privátban, és ettől végképp elkeseredtem. Nemzeti hősökből idióták lettünk alig néhány hét leforgása alatt.”

A kapitány nem számított a londoni pontszerzésre, de szerinte a csapat visszatalált a helyes útra.

“Ez minden játékosnak a személyes harca volt, mélyre kellett nyúlniuk, hogy megtalálják, ami az utóbbi hetekben néhol hiányzott, de megtették, és ezért nagyon büszke vagyok rájuk. Ez a büszkeség az, ami visz előre. Szeretem a csapatomat, és hiszek a játékosokban, többek között pont azért, amit Angliában mutattak.”

Ne csak nézd a kedvenc csapatod, hanem fogadj is az eredményre.

Supka Attila a Debrecen ellen debütál a Mezőkövesd kispajdán. A hazai győzelem 2,28, a döntetlen 3,60, míg Dzsudzsákék sikere 2,85-szörös pénzt fizet.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img