Roman Abramovics eladja a Chelsea-t

Ezt olvasta már?

Több milliárd fontot kér a BL-címvédő klubért.

Háború Ukrajnában

„Különleges katonai művelet” végrehajtását rendelte el a kelet-ukrajnai Donyec-medencében Vlagyimir Putyin orosz államfő. Az orosz hadsereg minden oldalról támadást indított, Ukrajnában pánikhangulat alakult ki. Tudósítóink a helyszínről számolnak be a helyzetről.

Miután szombaton átadta a klub irányítását a csapat alapítványának, úgy tudni, az orosz olajmilliárdos Roman Abramovics teljesen megválna a Bajnokok Ligája-címvédő angol Chelsea focicsapatától. A Daily Mail szerint a Vlagyimir Putyinhoz közel álló oligarcha 3 milliárd fontot, azaz közel 1400 milliárd forintot szeretne kapni a csapatért.

A felvásárlásra már vannak jelentkezők, igaz, nem egy személyként vennék meg a klubot, mint ahogy azt Abramovics tette 2003-ban. A kérők egyike a svájci milliárdos Hansjörg Wyss, aki a svájci Blicknek elmondta: ő és még három milliárdos kapott ajánlatot a klub megvásárlására kedden, de egyelőre sokallja az összeget, valamint egyedül nem, csak egy hat-hét fős konzorcium részeként venné meg a csapatot.

A vásárlást nehezíti, hogy Wyss szerint a klub 1,5 milliárd fonttal tartozik Abramovicsnak, illetve az, hogy az orosz oligarchákat szankcionáló brit kormány nem nézi jó szemmel, hogy a milliárdos megpróbálja minden nagy-britanniai tulajdonát, a Chelsea mellett a villáit is, eladni. A Guardian emlékeztet: a múltban akadtak amerikai kérői is a klubnak, akik megint képbe jöhetnek.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában