Roland Garros: simának indult, ötszettes lett belőle – Djokovics a

Ezt olvasta már?

A világelső Novak Djokovics öt játszmában, négy óra játék után 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1-re legyőzte Sztefanosz Cicipaszt a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második elődöntőjében, így bejutott a vasárnapi fináléba, amelyben 12-szeres Roland Garros-győztes Rafael Nadal lesz az ellenfele.

Novak Djokovics készülhet a Rafael Nadal elleni döntőre (Fotó: AFP)


Hirdetés

Novak Djokovics és Sztefanosz Cicipasz korábban ötször találkozott egymással, ebből háromszor a szerb, kétszer pedig a görög játékos nyert. Salakon eddig egyszer, 2019-ben futottak össze, akkor Djokovics ünnepelhetett – második salakos találkozójuk igazán emlékezetes lett…

A Roland Garros elődöntőjében rögtön egy maratoni játékkal kezdtek, Djokovics négy bréklabdát hárítva nyerte meg a gémet, majd azonnal brékelte is Cicipaszt – ez pedig elégnek is bizonyult, a szerb világelső a negyedik szettlabdáját értékesítve 6:3-ra behúzta a játszmát.

A második felvonás elején Djokovics megint alaposan megizzadt az első adogatójátékáért, ám két bréklabdát hárítva megnyerte azt. Aztán az ötödik, majd a hetedik játékban is brékelte a görögöt, így kétszettes előnybe került (6:3, 6:2). A harmadik játszma első nyolc játékában mindenki hozta az adogatását, utána egy gyors brékváltás következett: Cicipasz meccslabdát is hárított, aztán a 10. bréklabdáját már nem rontotta el, a találkozó folyamán először elvette el a szerb adogatását.

Ez pedig új lendületet adott Cicipasznak, aki azonnal újra brékelt, így 7:5-re megnyerte a harmadik játszmát. Sőt, a negyedik elején hozta a szerváját, majd elvette Djokovicsét, a szerb azonban nem esett össze és azonnal visszabrékelt. A görög játékost az ötödik gém után ápolni kellett, de folytatni tudta a mérkőzést, sőt két játék alatt öt bréklabdát hárított, aztán a tizedik játékban az első játszmalabdáját kihasználva egyenlített (6:3, 6:2, 5:7, 4:6).

A döntő szettre azonban elfogyott a lendület, Cicipasz az első adogatását még hozta, utána azonban hármat is elveszített, így Djokovics 2016 után ismét, összességében ötödször játszhat döntőt a Roland Garroson.

A világelső szerb ellenfele a salakkirály, a 13. döntőjében a 13. győzelmére készülő Rafael Nadal lesz a vasárnapi fináléban.

ROLAND GARROS, PÁRIZS (35 025 914 euró, salak)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Cicipasz (görög, 5.) 6:3, 6:2, 5:7, 4:6, 6:1
KORÁBBAN
Nadal (spanyol, 2.)–Schwartzman (argentin, 12.) 6:3, 6:3, 7:6 (7–0)

A DÖNTŐBEN
Október 11., vasárnap

Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 2.) (Tv: Eurosport1) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában