Renault: A visszatérő Alonso hátrányból kezdi a szezont — F1VILÁG.HU

Ezt olvasta már?

A spanyol pilóta kétévnyi kihagyás után tér vissza az F1-be, és mindent megtesz azért, hogy jövő márciusban a lehető legfelkészültebben üljön újra versenyautóba.

Alonso a múlt héten egy egész napon át tesztelhette a Renault idei versenyautóját: az abu dhabi tesztnapon ő volt a leggyorsabb, és 105 kört tett meg az RS20-as modellel.

Arra a kérdésre, hogy Alonsónak előnyt jelenthet-e majd az, hogy lehetőséget kapott az eredetileg fiatal pilóták számára kiírt teszten, Maarcin Budkowski, a Renault F1-es igazgatója azt mondta, a mezőny többi tagjával szemben még így is hátrányban lesz a korábbi bajnok.

„Az a kérdés, hogy mennyivel kevesebb hátránya lesz? Hiszen 2 éve nem vezetett!” – mondta a szakember.

„Azt megértem, hogy Carlos [Sainz] vagy Daniel [Ricciardo] számára jövőre csapatot váltani, és alkalmazkodni egy másik istállóhoz trükkös. Rengeteg tanulnivaló lesz, másmilyen munkamódszerek, más mérnök… De Fernando már 2 éve egyáltalán nem vezetett.”

„Ezért is próbálunk neki lehetőséget adni arra, hogy vezessen, akár egy 2018-as autót is, hogy formába lendüljön, visszanyerje fizikumát, nyakizmait – amire szüksége van.”

Mivel 2021-ben már csak 3 előszezoni tesztnap áll a mezőny rendelkezésére, az új és visszatérő versenyzőknek nehéz dolguk lesz.

Bár Alonso rengeteg tapasztalattal rendelkezik, Budkowski szerint a csökkentett téli tesztprogram neki is kihívást jelent majd.

„Igen, trükkös lesz Fernandónak is hozzászokni az autóhoz másfél nap alatt – de szerintem leginkább azért, mert már régóta nem vezetett.”

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában