Perez végzett az élen Sainz előtt az amerikai FP3-on, Hamilton a hatodik!

Ezt olvasta már?

A Forma-1-es USA Nagydíj harmadik szabadedzésének első percei meglehetősen nagy nyugalomban teltek, a zöld jelzés után körülbelül másfél percet kellett várnunk arra, hogy valaki a pályára menjen, ez a pilóta pedig Sebastian Vettel volt, aki installációs körökkel kezdett.

Nem sokkal később Alonso állt az élre, akinél teljes motorcserét hajtanak végre, és emiatt a mezőny végéről indulhat majd vasárnap. Negyed órával az FP3 indulása után Hamilton egy 1:35.8-as idővel vette át a vezetést, majd Bottas ennél gyorsabb időt ment, de pályaelhagyás miatt törölték a körét.

Ezt követően a két Red-Bull pilóta vette át a vezetést, a lágy gumikkal 1:35.2-t futott Verstappen, Perez pedig egy 1:35.3-as idővel követte csapattársát. Az edzés feléhez közeledve Bottas és Russell is megpördült, de a kocsijuk nem sérült meg.

Még több F1 hír:

Verstappen tovább javított az idején, 1:34.912-t ment, mögötte pedig Perez, Hamilton, Leclerc, Sainz, Ricciardo volt az élmezőny állása, és 22 perccel a leintés előtt mindössze öt autó körözött a pályán, tehát nem árasztották el a kocsik az aszfaltcsíkot.

Bottas a lágy gumikkal egy tizeden belülre jött fel Verstappenhez képest, így a második helyen állt, míg Sainz hiába hibázott a körén, így is átvette a vezetést egy 1:34.8-as idővel, ami a hibák nélkül pár tizeddel gyorsabb is lehetett volna.

Perez 13 perccel az FP3 vége előtt egy tizeddel gyorsabb időt futva Sainz elé került, őket a Verstappen, Norris, Bottas, Hamilton négyes követte. Verstappen ezt követően 3 tizeddel gyorsabb időt ment Pereznél, viszont pályaelhagyás miatt törölték az idejét, Hamilton pedig szintén gyorsabb volt Pereznél, de az ő köridejét is törölték.

 

Az utolsó percekben már nem változott a sorrend, így Perez végzett az élen Sainz, Verstappen, Norris, Bottas és Hamilton előtt az időmérő előtti utolsó szabadedzésen.

A Forma-1-es program magyar idő szerint 23 órakor folytatódik a kvalifikációval, a versenyre pedig vasárnap 21 órától kerül majd sor – ne maradjatok le semmiről az austini hétvégén!

Íme a Forma-1-es Amerikai Nagydíj menetrendje!

megosztás

hozzászólás

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img