Perez örül, hogy legalább gyorsak

Ezt olvasta már?

Pierre Gasly volt az első intő jel a Red Bull két istállója számára; a franciának a semmiből gyulladt ki az autója a verseny végéhez közeledve. A hajrában aztán a nagycsapatot is utolérte a dráma: Max Verstappen aggodalma nem volt alaptalan, valóban nem tudta befejezni a futamot. Kiesése után Sergio Perez maradt a bikások reménye, aki megörökölte a dobogós helyet, de a végén ő is a pályán ragadt, ahogy a rádióban kommentálta, motorhiba miatt.

A Red Bull már gyanítja, mi történhetett, Twitter-oldalukon azt írták, két pilótájuk ugyanazon okból adta fel a szezonnyitót. A leintés utáni nyilatkozatában Perez is ezt erősítette meg. „Úgy véljük, az üzemanyagpumpa hibásodhatott meg. Az utolsó körben egyszerűen blokkolt az autó hátulja” – mondta a mexikói, aki azt is elárulta, nagyon reménykedtek abban, hogy a kockás zászlóig még épp kitart a lendületük. „Tudtam, hogy elég kis híja lesz a célbaérésnek. A probléma körről körre rosszabbodott, de úgy éreztük, kihúzhatjuk a végéig. Sajnos nem így történt.”

Perez szerint a történtek azért fájnak a leginkább, mert a szezon első hétvégéje van, így lelkileg jót tett volna a csapatnak, ha erősen nyitnak. „Csalódott vagyok, mert nagyon szerettük volna jó eredménnyel kezdeni az évet, nagyon fontos lett volna. Úgy sem lett volna ideális, de mégiscsak a dobogón lettünk volna.” Természetesen némi pozitívumot azért magukkal tudnak vinni, de most több munkájuk van, mint várták. „Jó dolog, hogy gyorsak voltunk. A megbízhatóságon viszont javítanunk kell, és tempó tekintetében is közelebb kell kerülnünk a Ferrarihoz” – fogalmazott.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában