Őskáosz a montenegrói kézilabdában: Adzic lemondott, Johanssont kirúgt

Ezt olvasta már?

Nem egy átlagos, unalmas hétvégéje van a montenegrói kézilabdának: előbb a Győri Audi ETO KC elleni vereséget követően lemondott Dragan Adzic edző, majd a szövetség menesztette Per Johansson szövetségi kapitányt.

Adzic tíz év után hagyja ott a podgoricaiakat azt követően, hogy csapata szombaton 34-29-re kikapott Győrben.

Adzic a Buducnosttal 2012-ben és 2015-ben Bajnokok Ligáját, 2010-ben Kupagyőztesek Európa Kupáját nyert, míg hét éves szövetségi kapitányi ténykedése során 2012-ben olimpiai ezüstérmes, majd Európa-bajnok lett. 2017 óta csak a klubjára koncentrálhatott, amely azonban 2018-ban és 2019-ben is a BL-negyeddöntőjében búcsúzott.

A 24rakomet.mk szerint az 50 éves szakember utódja egykori játékosa, Bojana Popovic lesz, akit Per Johansson utódjaként is emlegetnek a montenegrói válogatott kispadján.

Lehet, sokkal hamarabb, mint azt bárki várta volna, a Mnerukomet.me portál szerint ugyanis a szövetség vasárnap felmentette a munkavégzés alól a svéd szövetségi kapitányt. A lépés azért váratlan, mert másfél hét múlva kezdődik az Európa-bajnokság, ahol az A csoportban Franciaország, Dánia és Szlovénia lesz az ellenfél.

Ez az verseny egyben felkészülés is a jövő márciusi olimpiai selejtezőre, amelyen Norvégiával, Romániával és Kazahsztánnal harcol majd a két továbbjutó helyért.

Kiemelt fotó: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában