Női kézi: El kell fogadnunk ezt a helyzetet – Danyi – NSO

Ezt olvasta már?

A koronavírussal terhelt, hektikus heteket maga mögött tudó címvédő Győri Audi ETO KC jó passzban van, kellemes meglepetést szerzett a Dortmund elleni teljesítményével.

Danyi Gábor szerint beszélni kell a jelenlegi helyzetről (Fotó: Dömötör Csaba)


Hirdetés

HÁFRA ÉS SCHATZL AZ ETO-BA TART?

Az elmúlt napokban sportági berkekben több helyen is felkapták a hírt (legutóbb a handballexpert.com internetes portál cikkezett róla), hogy az FTC 61-szeres válogatott balszélsője, Schatzl Nadine (aki 2008 és 2012 között Győrben játszott) és a junior-világbajnok, a felnőtt nemzeti csapatban eddig 41-szer pályára lépő balátlövő Háfra Noémi jövő nyári szerződése lejártával Győrben folytatja pályafutását. A ferencvárosiak megkeresésünkre úgy reagáltak, hogy a klub átigazolási sajtóhíreket nem kommentál, hivatalos bejelentéseket a honlapján tesz közzé. A győriek sem kívántak reagálni.

Információink szerint a két ferencvárosi válogatott alapember közel jár a klubváltáshoz. Az elmúlt két évben egyébként két ugyancsak válogatott jobbszélső, Faluvégi Dorottya és Lukács Viktória is a Fradiból igazolt az ETO-hoz.

– Hektikus időszakon vannak túl, hiszen három hét kihagyás, pozitív koronavírusos esetek és egy rövid karantén után, három hiányzó kerettaggal játszottak újra, ráadásul negyvennyolc órán belül rögtön kétszer is. Azt kapta a Borussia Dortmund elleni dupla Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen, amit várt?
– Nem, egy kicsit jobbat és többet kaptam – válaszolta Danyi Gábor, a címvédő Győr női kézilabdázóinak edzője, aki csapatával pénteken 34–24-re, vasárnap pedig 38–25-re győzte le német riválisát, és sorozatban 44 meccse veretlen a BL-ben. – Nem számítottam rá, főleg a második mérkőzésen nem, hogy ennyire kompaktak leszünk – nagyon jól játszottunk, nagyon egyben voltunk. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem hiszek a csapatomban, egyszerűen csak a realitás talaján maradva erre nem gondoltam volna. Az volt a cél, hogy mindkét meccset megnyerjük, és sokkal többet láttam viszont, mint amit képzeltem, ugyanis nem számítottam sziporkázó játékra. Jó szájízzel zárhattuk a hétvégi két találkozót.

– Az elmúlt három hét befolyásolta az elképzeléseket? És milyen állapotban van a csapat?
– Minden tervünket, számításunkat keresztülhúzták az elmúlt hetek, és nem is volt hová visszanyúlni, mert nincs ilyen jellegű tapasztalatunk, hiszen tavaly vagy tavalyelőtt hála istennek nem volt koronavírus, nem kellett menet közben hat-hét napot kihagynunk és felfüggeszteni a munkát. Mindig megnéztük, hogyan reagálnak a játékosok a terhelésre, ennek megfelelően mentünk tovább az edzéseken. De ezzel minden csapat így van. Kiváló kollektívában dolgozom, köszönhetően a stábtagoknak. Tegyük hozzá, mi szerencsések vagyunk, hiszen még játszhatunk, és megmutathatjuk magunkat, mert vannak nálunk sokkal rosszabb helyzetben lévő együttesek, amelyek pályára sem tudnak lépni.

– Mentálisan és lelkileg mennyire viselte meg a csapatot az utóbbi időszak?
– A jelenlegi helyzet mentális vetülete sokszor még rosszabb, mint a fizikai. Ilyen szempontból nagyon jól kezeltük a történéseket. Persze a kétség minden játékosunkban benne van, ezért beszélnünk kell róla – és szoktunk is –, hogy el kell fogadnunk ezt a helyzetet, mert nem tudunk rajta változtatni. Csak a következő edzésekig és tesztelésig látunk előre, de megegyeztünk, hogy addig is mindenki a legtöbbet igyekszik kihozni magából.

TANULTAK BELŐLE

Stine Oftedal, a Győr irányítója:
„A Dortmund ellen tanultunk az első meccsből, a friss tapasztalat pedig segített, hogy a második mérkőzésen jobban játsszunk, stabilabbak is voltunk. Nyugodtan, magabiztosan kézilabdáztunk, nem kellett idegeskednünk, szépen és eredményesen teljesítettünk.”

– Játékban és teljesítményben hogy állnak, és szakmailag mennyi tartalék lehet még a győri együttesben?
– A Dortmund elleni második meccs kellemes csalódás volt, dinamikusan és jól kézilabdáztunk, hoztuk a ránk jellemző gyors játékot, szóval nem vagyunk rossz formában. Nagyon remélem, hogy az Európa-bajnoki szünetig hátralévő mérkőzéseket le tudjuk játszani, és rendben be tudjuk fejezni az idény ezen részét.

– Túl vannak hét BL-meccsen, a csoportkör felén. Hogyan látja az erőviszonyokat a nyolcasukban?
– Az újoncnak számító CSZKA Moszkva jelentős játékerőt képvisel, amit igazol az is, hogy ott van a csoport élmezőnyében. A Brest szintén, a franciákról tudtuk, hogy szintén jó erőkből állnak. Kiegyensúlyozott csoportban vagyunk, de az elvárásoknak megfelelően teljesítünk ebben a mezőnyben, és januárban is szeretnénk folytatni ezt a munkát és jó sorozatot.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában