NL: „Az oroszok elleni meccs nem az Izlandra való felkészülést szol

Ezt olvasta már?

Csütörtök este az oroszok ellen lép pályára a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában. A moszkvai találkozó előtt Marco Rossi szövetségi kapitány és Sigér Dávid válaszolt az újságírói kérdésekre. 

Marco Rossi szerint az oroszok nem okozhatnak meglepetést (Fotó: Török Attila)


Hirdetés

Marco Rossi a következőket mondta:

„Az otthoni meccset elvesztettük az oroszok ellen a hibáink miatt, de egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, sőt, egyenrangú partnerek voltunk a pályán. Mint korábban elmondtam, a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn nem voltam teljes mértékben elégedett a játékkal, de a többi meccsen látszott az előrelépés csapatként és egyénileg, valamint nőtt az önbizalmunk is. Mindent tudunk az oroszokról, és ez fordítva is igaz, nem hiszem, hogy meglephetnének minket a taktikájukkal. Még egyszer mondom, a hazai meccsen a saját hibáink miatt vesztettünk. De a taktikát követve 0–3-ról visszajöttünk a meccsbe, és az utolsó húsz percben voltak lehetőségeink az egyenlítéshez. Most sem lehet más a célravezető, mint hogy a megbeszélt taktika szerint játsszunk. Meglátjuk, melyik csapat fog ki jobb napot.

A kezdővel kapcsolatban elmondta, biztosan nem lesz tizenegy új játékos a pályán, de néhány cserére számítani kell. Arra, hogy a Nemzetek Ligája-meccseket felhasználja-e az Izland elleni Eb-pótselejtezőre való felkészülésre, így reagált Rossi.

„Nagyon sokszor elmondtam már, ha valaki felveszi a válogatott mezt, nem gondolkozhat azon, hogy ezt vagy azt a mérkőzést felhasználjuk egy másikra való felkészülésre. Arra a meccsre kell koncentrálni, amely előttünk áll. Igaz, hogy a törökök és az oroszok elleni meccs önbizalmat adott a Bulgária elleni találkozó előtt, a szerbek és az oroszok elleni újabb találkozónak is azt kell szolgálnia, hogy Izland ellen még nagyobb legyen az önbizalmunk, és sokkal jobb játékot mutassunk. Ez egy lehetőség arra, hogy növeljük a továbbjutási esélyeinket. Néha lehet nyerni rossz játékkal is, aminek kisebb az esélye, mint ha jól játszanánk. Ezért nagyon fontos, hogy holnap milyen hozzáállással lépnek pályára a játékosok, ez rengeteget számít.”

Sigér Dávid így látja az orosz válogatottat:

„Az oroszok jó értelemben véve agresszívek, és megvannak ehhez a minőségi játékosaik is. Csapatként remekül működnek, ezzel érik el az eredményeiket. Nekünk meríteni kell abból az önbizalomból, amit szeptemberben elkezdtünk építeni. Emellett, ahogy Marco Rossi is kéri tőlünk, nagyon bátran kell futballoznunk, így pariban lehetünk a hazai csapattal.”

Újságírói kérdésre, hogy mik az erősségei, mivel tudja segíteni a magyar válogatottat, így válaszolt:

„Erről Marco Rossit kellene megkérdezni, hogy miért is ülök én most itt, vagy az ellenfél szakmai stábját, mert ha annyira felkészültek ránk, mint mi rájuk, akkor csípőből tudnának erre válaszolni.

Arra, hogy látnak-e esélyt az A-ligába való feljutásra, Rossi röviden felelt: „Túl korai lenne ott játszanunk, egyáltalán nem válna a hasznunkra.”

A mérkőzés csütörtök este, magyar idő szerint 20.45-kor kezdődik.

[embedded content] 

A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA

NEMZETEK LIGÁJA (2020–2021)
B-LIGA
3. CSOPORT
Szeptember 3., Törökország–Magyarország 0–1

Szeptember 6., Magyarország–Oroszország 2–3
Október 11.: Szerbia–Magyarország 0–1
Október 14., 20.45: Oroszország–Magyarország
November 15., 20.45: Magyarország–Szerbia
November 18., 20.45: 
Magyarország–Törökország

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Oroszország 3 2 1 7–4 +3  7
2. MAGYARORSZÁG 3 2 1 4–3 +1  6
3. Törökország 3 2 1 1–2 –1  2
4. Szerbia 3 1 2 1–4 –3  1

EB-PÓTSELEJTEZŐ, NL-RÁJÁTSZÁS, A-LIGA (2018–2019-es kiírás)
Október 8., elődöntő

Bulgária–Magyarország 1–3
November 12., döntő

Magyarország–Izland

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE*
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Hegedüs Lajos (Paksi FC)
Védők: Bese Barnabás (Oud-Heverlee Leuven – Belgium), Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Fehérvár FC), Kecskés Ákos (FC Lugano – Svájc), Lang Ádám (Omonia Nicosia – Ciprus), Loic Nego (Mol Fehérvár), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Apollon – Ciprus)
Középpályások: Cseri Tamás (Mezőkövesd), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Nagy Ádám (Bristol City – Anglia), Schäfer András (Dunaszerdahelyi AC – Szlovákia), Sigér Dávid (Ferencváros)
Támadók: Könyves Norbert (Zalaegerszegi TE FC), Nikolics Nemanja (Mol Fehérvár FC), Szalai Ádám (Mainz – Németország), Szőke Adrián (Heracles Almelo – Hollandia), Varga Kevin (Kasimpasa – Törökország)
*Sallai Roland csak a Bulgária elleni Eb-pótselejtezőn állhatott a szakmai stáb rendelkezésére
*Gulácsi Péter a Szerbia elleni NL-mérkőzés után visszautazott klubcsapatához

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában