Nem jött össze a bravúr: szenvednek a Fradi 1,9 milliárdért hozott focistái

Ezt olvasta már?

A vereséggel távolinak tűnik a továbbjutás, mivel a magyar bajnok három mérkőzés után a kvartett utolsó helyén található. Persze, nincs veszve semmi, de az már most látszik, hogy a nyáron 1,9 milliárd forintnyi euróért érkezett új légiósok egyelőre nem képesek feljebb emelni együttesüket.

– Még többet kell dolgozni minden területen. Több munka, jobb játékosok, nagyobb koncentráció. Én nem adom fel soha! Hajrá, Fradi! – írta Facebook-oldalán a vereség után Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke.

Szavai is jelzik, látják a zöld-fehérek, hogy ennél komolyabb teljesítmény kell a nemzetközi érvényesüléshez…

(A legfrissebb hírek itt)

Loncarnak lassan megy a beilleszkedés/Fotó: Zsolnai Péter

Loncarnak lassan megy a beilleszkedés/Fotó: Zsolnai Péter

Szembetűnő, hogy a néhány hónapja érkezett új játékosok egyelőre nem tudtak nagyot alkotni. Különösen igaz ez a bosnyák Stjepan Loncarra, az NB I legértékesebb (a nyáron 1,62 milliárd forintra tartott) játékosára, a szerb Zeljko Gavricra vagy a 2020-ban Norvégiában 29 meccsen 12 gólt szerző norvég Kristoffer Zachariassenre. Hiába reméltek tőlük gólokat, egyelőre összesen csak kétszer találtak kapuba, mégpedig a Magyar Kupában, a megyei bajnokságban szereplő Hatvan ellen.

Vincze Ottó, az FTC korábbi futballistája szerint nem szabad türelmetlennek lenni velük.

– Bizakodó vagyok, a Fradinak sikerült tovább erősödnie nemzetközi szinten is, válogatott focistákat igazolt. Természetesen a játékosoknak mindig kell idő, hogy felvegyék a ritmust, ez általában nem megy azonnal. Ez igaz Loncarékra is. Erős, jól megtervezett a Ferencváros kerete, és fejlődik majd a csapat játéka – nyilatkozta lapunknak Vincze Ottó, az FTC korábbi futballistája.

A futballisták is tudják, jobb teljesítményt várnak tőlük.

– A magyar foci kicsit másabb, mint a norvég, nagy változást jelentett számomra. Az eddigi ittlétem alatt szélsőként, védekező középpályásként és csatárként is játszottam, de úgy érzem, sikerült beilleszkednem – mondta néhány napja Zachariassen.

Zachariassen nagy reményekkel érkezett/Fotó:

Zachariassen nagy reményekkel érkezett/Fotó:

Peter Stöger, a Fradi osztrák vezetőedzője a glasgow-i vereség után arról beszélt, hogy többet vár együttesétől.

– Mind a három nemzetközi meccsünkön közel voltunk a pontszerzéshez, de talán a kvalitás hiányzott ehhez. Ma nem volt meg a kellő akarat, ami mondjuk a Celtic játékosaiban megvolt a második góljánál – értékelt.

A magyar együttes célja csoportjában a harmadik hely – és az ezzel járó Európa Konferencia Ligában való szereplés – megszerzése, ám ehhez több kell a nyáron igazolt légiósoktól is…

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img