NB I: Ötgólos bajnokival kezdődött a szezon – kihagyott tizenegyessel debütált a videóbíró | csakfoci.hu

Ezt olvasta már?

Paks – Mezőkövesd mérkőzéssel kezdődött az OTP Bank Liga 2021/2022-es idényének első fordulója. Az első 20 perc kevés lehetőséget hozó játékát követően a vendégek szerezték a szezon első gólját: Nagy Dániel jobb oldali beadása után Besirovic előzte meg védőjét és fejelt a kapuba (0-1).

A játékrész hajrájában Ádám fejese centiméterekkel kerülte el a jobb alsót, majd Papp lövése suhant el a felső léc felett, aztán a félidő ráadásában még nagyobb lehetőség adódott a hazaiak előtt. Az NB I-ben ma debütáló VAR-rendszer segítségét igénybe véve ítélt a játékvezető büntetőt (Katanec rántotta le Sajbánt), Haraszti állt a labda mögé, ami azonban a jobb oldali kapufáról kipattant, épp Szabó elé, aki pedig fölé lőtt.

A fordulás után, a 47. minutumban Cseri passza után a frissen beállt Madarász hozta ziccerbe Jurinát, aki a kapus mellett a hálóba lőtte a labdát (0-2). A paksiak viszont gyorsan visszajöttek a mérkőzésbe, az 54. percben Ádám passzolt Sajbánhoz, aki egy szép átvétel után 14 méterről pontosan lőtt a bal alsó sarokba (1-2).

Támadásban maradt a Paks, aminek meg is lett az eredménye: Nagy passzolt Hahnhoz, az előző szezon gólkirálya pedig egy szép csel után, 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (2-2).

A mérkőzést eldöntő gól a 79. minutumban született meg: ez egy perccel korábban beállt Calcan 18 méterről vette be a paksiak kapuját (2-3). A hátralevő időben a Paks ment előre az egyenlítésért, a legnagyobb lehetőség Böde előtt adódott, ő azonban közelről nem találta el a kaput. A másik oldalon Calcan több kontrával is veszélyeztetett, de nem sikerült lezárnia a meccset.

A Mezőkövesd így 3-2-es győzelemmel kezdte az új idényt, a mérkőzés pedig az öt gólja mellett a videóbíró első NB I-es alkalmazása miatt is emlékezetes maradhat.

Paksi FC – Mezőkövesd-Zsóry FC 2-3

Gólszerző: Sajbán (54.), Hahn (76.) ill. Besirovic (21.), Jurina (47.), Calcan (79.)

Paks: Nagy G. – Lorentz (Windecker, 81.), Kinyik, Lenzsér, Szabó J. – Papp, Balogh (Nagy, 46.), Kesztyűs (Böde, 46.) – Sajbán, Ádám (Hahn, 64.), Haraszti (Bognár, 46.)

Mezőkövesd: Antal – Farkas D., Pillár, Katanec, Vajda (Szépe, 52.) – Nagy D. (Madarász, 46.), Karnitski (Cseke, 46.), Cseri, Chrien (Drazic, 65.) – Jurina (Calcan, 78.), Besirovic

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img