NB I: Három percen múlt a Diósgyőr elmozdulása a kiesőhelyről – videó | csakfoci.hu

Ezt olvasta már?

Besirovic már a 2. percben lövésre szánta el magát, ez némileg megadta a találkozó alaphangját. Noha sokáig nem záporoztak a helyzetek egyik oldalon sem, mégis a 15. perc legelején megszerezte a vezetést a hetek óta a kiesés ellen menekülő Diósgyőr. Hegedűs bal oldali szöglete után a télen szerződtetett Milovic hagyta faképnél Nesterovot, hat méterről a bal alsóba helyezett. Ez azt is jelentette, hogy a miskolciak horvát hátvédje első magyarországi gólját szerezte,

a Mezőkövesd pedig 384 perc után kapott gólt újra idegenben.

Pár percre múlva kétgólosra is nőhetett volna a hazaiak előnye, ám Grozav 20 méterről – alig valamivel a léc fölé lőtt. A 27. percben egyenlíteni tudott a Mezőkövesd, miután Cseri középre ívelése után Jurina fejelt Chriennek, a cseh légiós köszönte szépen és okosan Malenica kapujába helyezett. A félidő zárómomentumaként Marin lökte meg a vendégek egyenlítő találatának szerzőjét, Pintér Csaba játékvezető sípja néma maradt.

Fordulás után fél perc sem kellett ahhoz, hogy helyzetbe kerüljön a Mezőkövesd. Ekkor egy bedobás után Jurina játszott össze Cserivel, az akció végén a magyar válogatott támadó gyengécske lövését fogta a diósgyőriek kapusa. Válaszként Hegedűs 25 méteres próbálkozása könnyed zsákmány volt Szappanosnak. A folytatásban sokáig nem változott a játék képe, gyűrték egymást a felek, a cserék új szint vittek a játékba. Kiváltképp Drazic, aki a 72. percben addig-addig dekázgatott négy védő gyűrűjében, mígnem lövése Szappanosról szögletre pattant.

A kispadon Pintér Attila majd’ felrobbant mérgében védői ügyetlenkedése láttán.

A hátralévő negyedórában mindkét csapat nagy elánnal támadott, két gólt is láthattunk. Előbb a 85. percben Nesterov kézzel ütötte el a labdát a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Ivanovski értékesítette, majd három perc rá Farkas fejesével egalizált a Mezőkövesd, így 2-2-es döntetlennel ért véget az NB I 23. fordulójának péntek esti nyitómérkőzése.

Ami a tabellát illeti: Diósgyőr nem tudott elmozdulni az utolsó helyről, míg a Mezőkövesd nem tudott feljönni – átmenetileg – a negyedik helyre.

NB I, 23. forduló

DVTK-Mezőkövesd 2-2 (Milovic 15., Ivanovski 86. – 11-esből, ill. Chrien 28., Farkas 88.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

DVTK: Malenica – Grgic, Milovic, Hegedűs (Zivulic 62.), Soldo, Marin (Pikk – a szünetben) – Suljic (Ivanovski 73.), Márkvárt, Max (Roshi – a szünetben), Grozav – Vanecek (Drazic – a szünetben)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Nesterov, Katanec, Vadnai – Karnitski, Chrien (Nagy D. 70.) – Besirovic (Vojtus 87.), Cseri, Vutov (Rui Pedro 58.) – Jurina

Interjú: “Frusztráló, hiába játszik valaki rosszul, nincs következménye” – a mellőzött Bobál Gergely klubváltása a lezárt reptereken is múlt

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img