MOB: Gyulay Zsoltot választották elnöknek – élőben az NSO-n! – NSO

Ezt olvasta már?

TÓTH ANITA, VÉGH JÁNOS, SZABÓ MIKLÓS (Fotó), NAGY-PÁL TAMÁS (videó) 2022.01.29 11:05 Frissítve: 2022.01.29 11:45

A Magyar Olimpiai Bizottság január 29-én 10 órára közgyűlést hívott össze, melynek két napirendi pontja volt: a Gyulay Zsolt sikerét hozó elnökválasztás, illetve a döntés az olimpiai eseményekre történő nevezés és akkreditáció minimumkövetelményeinek módosításáról. Az eseményeket nyomon követhetik folyamatosan frissülő, szöveges közvetítésünkben.


Hirdetés

Gyulai Zsolt a MOB új elnöke (Fotó: Szabó Miklós)

Cikkünk folyamatosan frissül…

A budai Larus Rendezvényközpontban megrendezendő közgyűlés legnagyobb figyelmet felkeltő szakaszának a második napirendi pont, azaz az elnökválasztás ígérkezett.  A január 31-i hatállyal lemondó Kulcsár Krisztián utódját a MOB rendes tagjai választották ki. A tisztségre az 57 éves, kétszeres olimpiai bajnok kajakos Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója – a Magyar Kajak-Kenu Szövetség delegáltja – és a szintén többszörös olimpikon vitorlázó, a 46 esztendős Hajdu Balázs ügyvéd – a Magyar Vitorlásszövetség delegáltja – jelentkezett.

A választás titkos szavazással történt. A közgyűlésen megjelent 48 MOB-tag 34:14 arányban, tartózkodás nélkül Gyulay Zsoltot választotta meg a MOB új elnökének. Az elnöki mandátum 2022. február 1-jétől a 2024-es tisztújító közgyűlés napjáig tart.

Amint arról már korábban is írtunk, a megválasztott elnök rögtön egy szép és nemes feladattal szembesül, hiszen jövő pénteken fellobban a láng Pekingben: az új vezető már a helyszínen szurkolhat téli olimpikonjainknak, köztük a több számban is éremeséllyel jégre lépő rövid pályás gyorskorcsolyázóinknak.

Még több

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában