Messi parádés góllal „felelt”, Griezmann döntötte el a rangadót

Ezt olvasta már?

Idén már kétszer találkoztak a felek, előbb a Barcelona, majd a Szuperkupa döntőjében az Athletic nyert 3–2-re, utóbbin kiállították Lionel Messit.

Nemcsak azért volt külön érdekes az argentin szerepel, hiszen a napot az vitte el, hogy a Mundo arról cikkezett, hogy kapzsisága vitte csődközelbe a Barcelonát – erre pedig jött, hogy Messinél betelt a pohár, távozni készül a katalán klubtól.

Nos, a pályán a baljós árnyakból a világon semmi sem látszott. Már az ötödik percben ziccerbe került, ekkor még a kapus védeni tudott, majd az első negyedóra végén mellel a jobb felső fölé irányította a labdát.

A 20. percben viszont már összejött a gól Messinek, parádésan tekert szabadrúgásból a bal felső sarokba, a komplett védelem hiába próbálta útját állni a labdának (1–0).

Messi ezzel a La Liga történetének hét legtöbb pontot szerző csapata (Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Valencia, Athletic Bilbao – eddig Cristiano Ronaldóval együtt álltak 17-tel –, Sevilla, Espanyol) közül hat ellen is ő tartja a legtöbb szerzett gól rekordját – természetesen a hetedik a saját együttese…

A félidő hajrájában még Dembélé is betalálhatott volna, a kontra végén viszont jócskán a bal felső fölé tüzelt.

A második félidő elején a semmiből egyenlített a vendégcsapat, egy bal oldali beadás után Jordi Alba mentés helyett saját kapuja bal alsó sarkába lőtt, majd szabálytalanságot reklamált, amiért még sárgát is kapott (1–1).

Egyórányi játékhoz közeledve Pjanic fejesénél kellett bravúrt bemutatnia Unai Simónnak, a túloldalon pedig még Berenguernek volt lehetősége betalálni, mindhiába.

A mérkőzés hajrájához érve Griezmann maradt bántóan üresen a kapu előterében, Mingueza beadását pedig könnyedén passzolta a hálóba (2–1).

LA LIGA

21. FORDULÓ

Getafe–Alavés 0–0

Cádiz–Atlético Madrid 2–4(Negredo 35., 71. ill. L. Suárez 28., 50. – 11-esből, Saúl 45., Koke 88.)

Granada–Celta Vigo 0–0

Barcelona–Athletic Bilbao 2–1 (Messi 20., Griezmann 75., ill J. Alba 49. – öngól)

Az élmezőny állása: 1. Atlético Madrid 50 (19 meccs), 2. Barcelona 40 (20), 3. Real Madrid 40 (20), 4. Sevilla 39 (20)

Borítókép: Lluis Gene / AFP

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában