Megvan az első magyar siker a tokiói olimpián

Ezt olvasta már?

Az egyetlen magyar evezős jól kezdett az előfutamában.

Tokió 2020

Rendhagyó időpontban és körülmények között rendezik meg a XXXII. nyári olimpiai játékokat Tokióban. Kik tudnak majd a legjobban alkalmazkodni a soha nem tapasztalt helyzethez? Hogyan szerepel a magyar küldöttség? Cikksorozatunkban mindent megtalál, amit a tokiói olimpiáról tudni kell.

A cikksorozat támogatója a SAMSUNG

Ne maradj le a nagy pillanatokról és a legapróbb részletekről sem! Ismerd meg az összehajtható Samsung Galaxy Z Fold2 készüléket!

hirdetés

A megnyitó napjának reggelén a magyarok is bemutatkoztak a tokiói olimpián: Pétervári-Molnár Bendegúz második lett az egypárevezősök első előfutamában, s ezzel bejutott a szám hétfői negyeddöntőjébe.

A Sea Forest evezőspályán a reggeli időpont ellenére az elmúlt napokban tapasztalt párás meleg, oldalszél és a koronavírus-járvány következtében üres lelátó fogadta a résztvevőket. A Budapest Evezős Egyesület 28 éves versenyzője – aki Rióban 14. lett, s másodszor vesz részt az ötkarikás játékokon – egy-egy brazil, iraki, kuvaiti, cseh és norvég riválissal csapott össze pénteken, közülük utóbbi ígérkezett a legnagyobb ellenfélnek.

Kjetil Borch Rio de Janeiróban bronzérmet nyert kétpárban, emellett kétszeres világbajnok, s a verseny során bizonyította is klasszisát. Már a rajt után az élre állt, s végül óriási előnnyel ért elsőként a célba. A magyar evezős 500 méternél és 1000-nél is a harmadik helyen haladt brazil vetélytársa mögött, a hajrára viszont beleerősített, és megelőzve a dél-amerikait, biztos másodikként végzett.

A futamból az első három jutott tovább a legjobb 24 közé, a többiek reményfutamra kényszerülnek.

„Nem volt rossz ez a pálya, bár kicsit jobban szét voltam esve, mint szoktam, jobban be is savasodtam. Ez amiatt van, hogy a szervezetem még nem teljesen állt át, a kiutazás eléggé megviselt. A negyeddöntőre jobban ki kell magam pihennem, de a továbbjutás biztosan megvolt, jól kontrolláltam a pályát” – mondta az MTI-nek a magyar sportoló, hozzátéve, hogy az oldalszél kicsit zavarta, főleg a rajtnál.

Pétervári-Molnár célja a akinek a döntőbe jutás Tokióban.

Eredmény: férfi egypár, előfutam

  1. Kjetil Borch (norvég) 6:54.46 p
  2. Pétervári-Molnár Bendegúz 7:04.42
  3. Luca Verthein Ferreira (brazil) 7:05.00
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img