Marco Rossi: Nagyon mérges vagyok, elsősorban magamra

Ezt olvasta már?

Rossi egy fontos üzenettel nyitott, amelyet azoknak a játékosoknak szánt, akik talán karrierjük legfontosabb mérkőzésére készülnek.

Ki kell zárni a körülményeket, a zárt kapus mérkőzést, azt, hogy én nem leszek ott a kispadon. Csakis arra kell koncentrálni, hogy azokat a taktikai, fizikai és mentális dolgokat, amelyeket a szakmai stáb és én is elmondunk a játékosoknak, maradéktalanul betartsák. Ha a fejekben rend lesz, jók az esélyeink a pótselejtezőn.

Nagy Ádám a Bristol City legutóbbi két meccsén végig a pályán volt, azt megelőzően viszont Szalai Ádámhoz hasonlóan, akit Mainzban mellőznek, nem kapott sok szerepet. Ezzel kapcsolatban Rossi így nyilatkozott.

Nagy Ádám szerepeltetésével kapcsolatban senkiben nem lehet kétely, bár mellőzve volt Bristolban, a legutóbbi két meccsen visszakerült az angol csapat kezdőjébe és mindkét meccsét megnyerte az együttese, amelyeket ráadásul végigjátszott. Ami Szalait illeti, nála Mainzban továbbra sincs meg a bizalom, viszont tisztában vagyok a képességeivel, az edzésmunkájával, amit elvégez, ez alapján pedig ki merem jelenteni, hogy nincs a magyar válogatottnak hozzá hasonló támadója. Így nem kérdés a helye a kezdőcsapatban, főleg úgy nem, hogy rajtam kívül mások is hiányozni fognak a szakmai stábból, így szükségünk lesz egy emberre, aki a pályán belül képvisel minket. Ádámnál alkalmasabb futballistát el sem tudnék képzelni erre a feladatra. Túl fontos láncszem ő a mi gépezetünkben, hogy kihagyjam, maximálisan vállalom érte a felelősséget.

Az olasz szakember szerint több játékosához hasonlóan neki is pályafutása egyik, ha nem a legfontosabb összecsapása lesz a csütörtöki.

„Szép eredményeket értünk el közösen, de ahhoz, hogy egyértelmű sikerről beszéljünk, le kell győznünk Izlandot.

Nagyon mérges vagyok, elsősorban magamra, amiért megfertőződtem a koronavírussal, és nem lehetek majd ott a csapatom mellett. De igazi harcosokat küldök a pályára, akik a tőlük telhető maximumot nyújtják majd, ebben biztos vagyok.”

Az Index felvetésére, hogy Kleinheisler László hiánya mennyire írta át a szövetségi kapitány terveit, így válaszolt:

Direkt 24 mezőnyjátékost és 3 kapust válogattunk be erre az időszakra, sajnos fel voltunk rá készülve, hogy néhányan esetleg nem csatlakozhatnak hozzánk. Örültem volna, ha Laci is a keret tagja, de alkalmazkodunk a helyzethez.

Az esélyekkel kapcsolatban Rossi elmondta, bár papíron Izland valamivel a magyar csapat előtt áll, szerinte válogatottja képes lehet szervezettséggel, jó mentalitással és hozzáállással meglepetést okozni. 

Azt viszont leszögezte a kapitány, bárhogy is alakuljon a találkozó, nem ragaszkodik a posztjához, számára az a legfontosabb, hogy a szurkolók és a szövetség bízzon benne.

Nagy Ádám a 2016-os Eb-n már szerepelt Izland ellen, így jellemezte az ellenfelet:

Az izlandi csapat nem ment át akkora vérfrissítésen, mint amilyen a magyar csapatot jellemezte az utóbbi években. Ettől független nagyszerű együttesről beszélünk, amely a Nemzetek Ligája A-divíziójában szerepel, ez óriási dolog. Az összecsapás méltó lesz egy afféle döntőhöz.

Arról is beszélt a Bristol középpályása, hogy mit érez a pótselejtezővel kapcsolatban.

Alapvetően nem vagyok izgulós típus, az ehhez hasonló sajtóeseményeken jobban izgulok, mint a pályán. 

A csütörtöki meccsnek persze érezzük a súlyát, főleg a mostani helyzetben, de pont ezért szeretnénk örömet okozni a szurkolóknak,

hogy végre valami pozitívum is legyen az életben.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában