Mainz: Szalai számai rosszak voltak, véli a menesztett edző – NSO

Ezt olvasta már?

Laporta: „Messi maradni akar!” | Goal.com

12:11 CEST 2021. 04. 18. Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz +...

A futballtörténelem legbrutálisabb meccsén 36 piros lapot adott a bíró

Néha a nagy tét vagy csupán egy rosszul sikerült (ahogy focinyelven mondják) belépő miatt elszabadulnak az indulatok a pályán és olyankor előfordul, hogy futballpályára...

A Barcelona simán nyerte a Király-kupát

Már az első félidőben is óriási fölényben futballozott a Barca, ekkor azonban még nem tudott túljárni a nagyszerűen védő Unai Simon eszén.  ...

Hansi Flick bejelentette, hogy távozni akar | Goal.com

Hansi Flick bejelentette, hogy távozni akar | Goal.com Bayern München ...

Szalai Ádám első keretből történt száműzetéséről is beszélt a német Skynak Achim Beierlorzer, a német labdarúgó-bajnokságban sereghajtó Mainz időközben beosztásából felmentett vezetőedzője.

Szalai Ádám a Mainz mezében egy februári német bajnokin (Fotó: AFP)


Hirdetés

A Sky90 Die Fussballdebatte című műsorban Achim Beierlorzer kifejtette, még maga sem fejezte be a viharos mainzi napok elemzését.

Ami a válság csúcspontját, a szurkolók és a csapattársak körében népszerű Szalai Ádám első keretből történő kirakását illeti – amelyet, mint ismert, rövid játékossztrájk követett, és amelyet egyes hírek szerint valójában pénzügyi okok motiváltak –, Beierlorzer szerint a 2019–20-as idény végeztével ő és Rouven Schröder sportigazgató is közölte a magyar csatárral: a jövőben szakmai okokból nem számolnak vele.

Csak ezt a jelek szerint nem kommunikálták egyértelműen, olyannyira nem, hogy bár Szalai a bajnokságban valóban nem lépett pályára, a negyedik ligás Havelse elleni, szeptember 11-i kupameccs nehéz pillanataiban, 1–1-nél edzője becserélte őt – és a magyar csatár gólt szerezve elmozdította csapatát a holtpontról.

„Továbbra is tagja volt a keretnek, nem talált magának másik klubot, számomra normális, ha egy velünk edző játékost beállítok a csapatba – próbálta indokolni Beierlorzer a „leírt” Szalai reaktiválását, majd némiképp önkritikusan, a „nem egyértelmű” nyári kommunikáció érzékeltetésre hozzátette: – Talán olyan határozottan kellett volna cselekednünk, mint az Augsburg Daniel Baierrel vagy a VfB Stuttgart Holger Badstuber esetében.”

(Holger Badstuber az előző idény vége óta a VfB negyedosztályú második csapatában futballozik, Daniel Baier pedig – miután az Augsburg szerződést bontott vele nyáron – visszavonult.)

A kupabeli beugrás Beierlorzer szerint nem változtatott a nyári elhatározáson, következésképp nem javított Szalai helyzetén, mert:

„A pályán töltött idejét, a góljait, a kapura lövéseit jellemző statisztikák mind azt mutatták, hogy ez kevés. Más futballt akartunk játszani, és abban már nem terveztünk vele. Nehezítette a dolgunkat, hogy kritikus helyzetekben Ádámmal nem a legkönnyebb” – mondta Beierlorzer, hangsúlyozva: nem volt veszekedés, nem volt botrány, emberileg az égvilágon semmi baja sincs Szalai Ádámmal.

A menesztett mainzi edző mostani – nem csak Szalai Ádámot érintő – megszólalása keltett némi értetlenséget a német médiában. A visszhangok szerint mondandója itt-ott zavaros volt – például továbbra sem világos, hogyan egyeztethető össze a szakmai alapú keménykedés azzal, hogy az első kellemetlen helyzetben (a szeptemberi kupameccsen) mégiscsak Szalai segítségére volt szükség – és legfőképpen híján volt a kellő önkritikának.

A jelenleg Jan-Moritz Lichte irányításával dolgozó Mainz öt forduló után pont nélkül áll a Bundesliga-tabella utolsó helyén.

Szalai Ádám – akinek jogi képviselője szeptember végén munkaügyi bírósághoz fordult – továbbra is a klub alkalmazottja, újra az első kerettel edzhet, de egyelőre nem lépett pályára bajnoki meccsen.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Bottas a balesetről: Nem tudom, mire gondolt Russell — F1VILÁG.HU

This website is unofficial and is not associated in any way with the Formula 1 companies. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -