Magyar fölény az úszó Eb-n: Kapás Boglárka megelőzte Hosszú Katinkát, Cseh László pedig rekordot állított be

Ezt olvasta már?

A férfiak 200 méteres vegyesúszása volt a délelőtt első versenyszáma. Ezúttal három magyarral, ugyanis Holló Balázs rosszullét miatt visszalépett. Kós Hubert 100 méternél még Európa-rekordon belül úszott. Cseh László pedig két percen belül úszott. Előbbi a hatodik, utóbbi a negyedik idővel.

(A legfrissebb hírek itt)

„Jó volt ez az úszás. Az elmúlt pár hétben az motivált, hogy ha itt jól teljesítek, akkor valami nagy beszólást megengedek, de tegnap este rájöttem, inkább a tetteim beszéljenek helyettem. Nekem csak az volt a bajom a szituációval, hogy a szövetségi kapitány a döntése előtt nem ült velem és beszéltük meg a dolgot. Egyébként tökéletesen igaza volt, hogy nyitva hagyta a kérdést, mert én is úgy éreztem, hogy az a teljesítmény nem elégség4es semmire. Ez most egy kicsit jobb volt annál, reggeli úszásnak nem volt rossz” – mondta a 14-szeres Európa-bajnok Cseh László az M4 Sportnak.

Cseh Lászlóval kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy olyan rekordot állított be, amire szinte senki nem volt eddig képes. Ez a 10. Európa-bajnoksága. A történet 2002. augusztus 4-én délelőtt kezdődött, amikor 11. helyen végzett a 400 vegyes előfutamában a berlini Eb-n. 19 éve sportol kiemelkedő szinten. Érdekesség, hogy a mai mezőny harmada akkor még meg sem született.

Női 200 méter pillangón taroltak a magyarok. Szegény Jakabos Zsuzsanna hiába úszta a negyedik legjobb időt, Kapás Boglárka 2:07.61-gyel, Hosszú Katinka 2:08.36-tal is megelőzte őt. A két magyar lány a két legjobb idővel jutott tovább. Kellemetlen meglepetés, hogy Telegdy Ádám nem jutott a férfi 100 méter hátúszás elődöntőjébe, ott lesz viszont Bohus Richárd és nem kis meglepetésre a BVSC-s Kovács Benedek, és a legjobb magyar, a 12. időt úszó Bohus Richárd.

Női 200 méter gyorson Veres Laura szintén a 12. idővel lett középdöntős, Fábián Fanni pedig annak köszönheti a továbbjutását, hogy előtte a nemzetszabály miatt két brit, Lucy Hope és Holly Hibbott is kiesett. Férfi 200 mellen továbbra sem találja a magyar csapat Gyurta Dániel utódát. A legjobb magyar, Kutasi Máté a 32. helyen végzett. A délelőtt végére a 4×200-as magyar váltó maradt.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img