Ligue 1: a 20 legjobban fizetett labdarúgóból 18 a PSG játékosa – N

Ezt olvasta már?

A francia L’Équipe keddi címlapsztorija a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő játékosok havi fizetéséről szól. Az élmezőnyben nincs meglepetés, de a Paris Saint-Germain pénzügyi fölénye nem csak ott érezhető. 

Nincs meglepetés: a lista élén Neymar, Messi és Mbappé állnak (Fotó: Getty Images)

A francia L’Équipe legfrissebb számában nyilvánosságra hozta a Ligue 1 legjobban fizetett labdarúgóit. Az élmezőnyben természetesen nincs meglepetés, az azonban megdöbbentő lehet, hogy a 20 legjobban fizetett labdarúgó közül csak ketten nem a Paris Saint-Germainben játszanak.

A két „kívülálló” Wissam Ben Yedder és Cesc Fabregas, ők mindketten a Monacót erősítik, így tehát az is kijelenthető, hogy a Bajnokok Ligája szereplést érő helyeken álló Marseille, Rennes, Nice hármasból egy sem ad játékost erre a listára.

A L’Équipe egyébként havi fizetéseket mutatott be listáján, amelyet a tavaly szerződést hosszabbító Neymar vezet. A 2017-ben igazolt brazil sztár havonta több mint 4 millió eurót tehet zsebre, míg a barcelonai kálváriája után 2021 nyarán szerződtetett, hétszeres aranylabdás Lionel Messi valamivel kevesebb mint 3.5 millió eurót keres egy hónap alatt – mindezt persze a bónuszok, szponzori megállapodások nélkül. A harmadik helyezett sem meglepő, Kylian Mbappé az, de miután ő nem volt hajlandó meghosszabbítani nyáron lejáró szerződését (így minden bizonnyal ingyen távozik majd), ezért „csak” 2.2 millió euró üti a markát havonta.

A lista ezt követően is PSG-játékosokkal folytatódik, egészen a 15. helyig kell elmennünk, hogy megtörjön ez a minta – itt következik a már említett Ben Yedder.

A cikkből egyébként az is kiderül, hogy a koronavírus-járvány kezdete óta a várttal ellentétben nem csökkentek, hanem nőttek a havi bérek átlagosan a francia élvonalban.      

Ami az edzőket illet, természetesen a PSG trénere, Mauricio Pochettino áll az élen – ő valamivel több mint egy millió eurót tehet zsebre havonta. A szakadék mögötte hatalmas, hiszen a holtversenyben második helyen álló Jorge Sampaoli (Marseille), valamint Christophe Gaultier (Nice) fizetése ennek nagyjából a harmada.  

A L’ÉQUIPE KEDDI CÍMLAPJA 

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában