Lengyel, magyar – 90 percig – nem jó barát

Ezt olvasta már?

Mindazonáltal Marco Rossi többször is hangsúlyozta, nagyon fontos a mai mérkőzés, a presztízs szempontjából és a jövő csapatának építése szempontjából is.

„A két csapatnak hasonlóak a szándékai a hétfői meccsel kapcsolatban. Mi minden alkalommal, mikor kimegyünk a pályára, büszkék vagyunk rá, hogy az országot képviseljük, így még akkor is mindent meg kell tennünk a győzelemért, ha a találkozónak nincs valódi tétje. Nem gondolom tehát, hogy Lengyelországnak előnyt jelenthetne, hogy már nincs esélyünk a kvalifikációra” – mondta.

A lengyelek a második helynél hátrább már nem végezhetnek, az elsőt pedig csak akkor érhetnék el, ha megtörténne ma este a futball 1863 óta íródó történetének legnagyobb meglepetése: az angol válogatott súlyos vereséget szenvedne San Marinóban.

Ez is magyarázza, miért mondott le Paulo Sousa a világ legjobb játékosának választott Robert Lewandowski, valamint a védelem egyik kulcsemberének számító Kamil Glik játékáról. Nyilván egyetlen más lengyel csatár sincsen a Bayern szupersztárjának színvonalán, de aki a helyére lép majd (például Dárdai Pál Herthájának játékosa, Krzysztof Piatek), mindent megesz majd azért, hogy jelezze, lehet rá számítani. A pótselejtezők sikeres megvívása esetén akár a katari világbajnokságon is.

A magyar csapat várható összeállítása: Dibusz Dénes – Botka Endre, Lang Ádám, Szalai Attila – Loic Nego, Nagy Ádám, Schäfer András, Gazdag Dániel, Fiola Attila – Szalai Ádám, Schön Szabolcs.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik Varsóban és az M4 Sport képernyőjén.

Nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img