Korábbi tanítványa Turi Györgyről: Ha húsz dekát híztunk, akkor közölt

Ezt olvasta már?

Cseh László nyilatkozata lavinát indított el. A nemrég visszavonult korábbi világbajnok, olimpiai ezüstérmes úszó a honlapunknak adott interjúban azt mondta, hogy egykori edzője, Turi György mellett lelki terrorban dolgozott.

Kapcsolódó

Cseh László: Lelki terrorban éltünk, ez nem kérdés

Nagyinterjú minden idők legsikeresebb nem olimpiai bajnok úszójával, aki az első és a második hely közti különbségről, Michael Phelpszről, a vízben sírásróla , félelemről és arról is vall, ki és miért gondolja azt, hogy csak az a jó versenyző, akit sikerül testileg, lelkileg megtörni.

Azóta többen meséltek el olyan történeteket, amelyek megkérdőjelezik az edző módszereit, Kozma Dominik, Kiss Noémi és Dara Eszter sem tüntette fel jó színben Turit.

A Blikk most egy újabb korábbi Turi-tanítványt szólaltatott meg, Reményi Diána azt nehezményezi, hogy az edző elvette tőle az úszás szeretetét. Reményi azt mondta, őt sosem ütötte meg Turi, viszont a verbális bántalmazásból kijutott neki is.

Az edzéseken például rendszeresen az egész csoport előtt állított mérlegre minket, és ha húsz dekát híztunk, akkor közölte, menjünk haza röfögni. Képzelheti, egy tinédzser lányra ez milyen hatással van. Mindannyian küszködtünk étkezési zavarokkal, bulimiával, de nem foglalkozott vele. Miközben az edzőtáborban marhapörköltet ettünk, mert az volt a masszőr kedvence.

– mesélte Reményi Diána.

Szóba került a Szepesi Nikolett által a könyvében leírt eset is, amikor a Kicsi bácsiként emlegetett masszőr szexuálisan zaklatta az úszónőt. Reményi azt mondta, Szepesi zokogva mesélte neki, hogy mi történt, ő pedig azt tanácsolta társának, hogy forduljanak Turihoz. Az edző azonban nem foglalkozott a zaklatással: „Lányok, nem kellene annyi Cosmót olvasni” – mindössze ennyit reagált Turi a zaklatásra.

„Fel lehet hozni Cseh Lacit vagy Kovács Ágit, de tízből kilenc tehetséges úszót tönkretett. Én is úgy érzem, több maradt bennem, de ezt már feldolgoztam. Nem szeretnék azzal foglalkozni, mi lett volna ha” – nyilatkozta a 2007-ben, 21 évesen visszavonult Reményi.

Az úszószövetség csütörtöki elnökségi ülésén dönt Turi György sorsáról.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.


Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért.
Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img