Kézilabda-Eb: Magyarország – Horvátország (élő) | 24.hu

Ezt olvasta már?

BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP

Élő Sport

A női kézilabda Európa-bajnokság első fordulójában a magyar válogatott 24-22-re kikapott Horvátország ellen a C csoportban.

Tomori Zsuzsanna vezérletével gólerősen kezdett a magyar csapat, de egyetlen alkalommal tudott csak két góllal vezetni. A horvátok nagyon masszív falat húztak a kapujuk elé, Micijevic pedig egészen ragyogó játékkal rukkolt elő. Tomori pihenőt kapott, amely után gyengévé váltak a támadásaink, nem jöttek a gólok és kisvártatva már a magyarok rohantak az eredmény után. A félidő hajrájában viszont kijött a lépés, 12-12-vel vonultak pihenőre a csapatok.

Térfélcsere után nagy rohanás kezdődött, de ami igazán nagy különbséget jelentett, hogy bár Szikora Melinda nem védett rosszul, Pijevic a horvát kapuban kiismerte a táamdásainkat és sorban hozta a bravúrokat.

A meccs végére az ellenfél kapusa 28 lövésből tizet megfogott, ebből hetet a második félidőben.

Hiányzott a magyar támadásokból a lendület és a kreativitás, Klujber Katrin hetesei és kemény betörései tudtak zavart okozni. A meccs hajrájában a 47. és az 57. perc között nem talált be a magyar válogaott, a horvát viszont négyszer is. Kapkodni kezdtek a mieink, ez azonban hibákhoz vezetett és az utolsó percekre elszállt a remény.

A leggyengébbnek tarott horvát csapat, amelyből kilenc játékos is hiányzott sérülés és koronavírusos fertőzés miatt, meglepetésre megverte a magyar csapatot.

Női kézilabda Európa-bajnokság, C-csoport, 1. forduló

Magyarország – Horvátország 22-24 (12-12)

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában