Itt a vége: Djokovicnak el kell hagynia Ausztráliát

Ezt olvasta már?

A címvédő és világelső szerb Novak Djokovic az ausztrál szövetségi bíróság vasárnapi ítélete értelmében nem indulhat el a hétfőn kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

Novak Djokovic nem vehet részt az Australian Openen, és el kell hagynia az országot – így döntött vasárnap egyhangúan az ausztráliai szövetségi bíróság, elutasítotva a szerb teniszező fellebbezését beutazásának megtagadása és vízumának törlése ellen. A bírók közölték, hogy az indoklást legkorábban hétfőn fogják nyilvánosságra hozni. Az ítélet ellen egyik fél sem fellebbezhet.

Ez azt jelenti, hogy a 34 éves Djokovic nem tudja megvédeni címét az év első Grand Slam-tornáján, Melbourne-ben. Célja az volt, hogy 21. Grand Slam-tornán szerzett címével egyedüli rekorder legyen, megelőzve Roger Federert és Rafael Nadalt.

Az AAP ausztrál hírügynökség beszámolója szerint Djokovic melbourne-i ügyvédjének irodájából követte a bíróság ülését. Előtte az éjszakát egy kitoloncolási hotelben töltötte.

A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes Djokovic múlt szerdán érkezett Melbourne-be, de a repülőtéren nem engedték be az országba, visszavonták belépési engedélyét, majd egy kiutasítottak számára fenntartott hotelben szállásolták el. A vízumát hétfőn bírósági döntés nyomán visszakapta, majd edzett az Australian Open helyszínén, első kiemeltként kapott ellenfelet a csütörtöki sorsoláson, aztán másnap ismét érvénytelenítették a vízumát.

Ezután újra idegenrendészeti őrizetbe vették Djokovicot. A teniszező nem kapott védőoltást a koronavírus ellen, ezért nagy vhart kavart abban az országban, amely a járvány kezdete óta szigorú szabályokat vezetett be.

Alexandar Vucic szerb elnök szombaton az ügyte úgy kommentálta: „Ha meg akarták akadályozni, hogy Novak Djokovic tizedszer is megnyerje a versenyt Melbourne-ben, miért nem küldték haza azonnal, miért nem mondták meg, hogy nem kaphat ausztrál vízumot?”

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában