Itt a bombameglepetés: a Kisvárda az Üllői úton győzte le a futballbajnok Ferencvárost

Ezt olvasta már?

A bajnoki nyitány mellett egyben Bajnokok Ligája főpróbája is volt a Ferencváros számára a Kisvárda elleni NB I-es meccs. A Fradi az első félidőben nagyon nem találta a zárt védekezés ellenszerét. A Kisvárda nem is nagyon akart támadásokat építeni, de amikor tehette, gyors kontrákkal próbált veszélyt teremteni. A Fradi ráadásul nehézségekkel is küzdött. Sigér Dávid a hétközi edzésen olyan súlyosan megsérült, hogy legalább nyolc hónapot kell majd kihagyni.

(A legfrissebb hírek itt)

Bár a Ferencváros támadott többet, az első kapura lövés a Kisvárdáé volt. A 27. percben Navratil bombázta rá, a Dibusz Dénes helyett a kezdőbe kerülő Bogdán Ádám bravúrral tolta ki a bal alsó sarokból a labdát. A Fradinak is akadtak lehetőségei, de ezek elég gyenge próbálkozások voltak.

Peter Stöger vezető edző nem is várt sokat a frissítéssel. A szünetben jött az albán Uzuni és a norvég Zachariassen. De egy perc sem telt el a második félidőből, amikor Leoni gondolt egy nagyot, és a 16-os bal oldaláról, bal külsővel óriási gólt rúgott Bogdánnak. Ez azért alapvetően megváltoztatta a játék képét.

Az eddig, Stögerrel veretlen Ferencváros Zachariassen révén kihagyta az év helyzetét. Két lépésről nem sikerült gólt szerezni. Aztán nehéz helyzetbe került a 64. percben. Mmaee elpasszolta magát, az indításból pedig Navratil nagyon higgadtan gurított a kapuba. 2-0-ra vezetett a Kisvárda, érett a forduló óriási meglepetése.

Aztán jött a VAR, a videóbíró, ami ebben a szezonban mutatkozik be az NB I-ben. Ennek a Ferencváros volt az első kedvezményezettje, 11-est kaptak, amit Ryan Mmaee be is rúgott. Jogos is volt, ráléptek a büntetőt rúgó játékos bokájára.

Az utolsó percekre hatalmas Fradi-nyomást vártunk, ehelyett a Kisvárda rúgott egy kapufát. A Fradi sem támadott azzal az elánnal, amit megszoktunk tőle, így aztán a bajnoki nyitányon vereséget szenvedett a Ferencváros. Már az első fordulóban megszületett a legnagyobb meglepetés.

NB I., 1. forduló

Ferencváros–Kisvárda 1-2 (0-1)

Gólszerző: R. Mmaee (11-esből), illetve Leoni Matheus (46.), Navratil (65.)


Galéria

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img