Így lehet Románia legnagyobb ígérete magyar válogatott | Goal.com

Ezt olvasta már?

19:09 CET 2022. 03. 21.

A román Prosport szerint Magyarország el akarja rabolni Románia legnagyobb kapus tehetségét, Hindrich Ottót.

A CFR Kolozsvár 19 éves játékosa eddig összesen 19 mérkőzésen lépett pályára az idényben, tehát elmondható, hogy már messze nem peremember a kolozsvári csapatban.

Hindrich a román u20-as válogatott erősíti, – jelenleg is Bogdan Lobont csapatával készül Norvégia és Svájc ellen – azonban a lap szerint Magyarországnak már meg is van a mesterterve, hogyan csábítsa el a hálóőrt.

Ahogy korábban már megírtuk, januárban a Puskás Akadémia 700 ezer eurót ajánlott a magyar származású játékosért. A hírt Nelutu Varga, a CFR Kolozsvár tulajdonosa is megerősítette:

“700 000 eurós ajánlatot kaptunk Hindrichért a Puskás Akadémiától, de mi sokkal többet akarunk. Most nem engedjük el Kolozsvárról.”

A román portál szerint Magyarország terve roppant egyszerű: egy magyar csapat leigazolja Hindrichet, aki így Puskás Ferenc válogatottját fogja választani a román helyett.

A Prosport tudni véli, hogy nyáron a Puskás Akadémia mellett a Ferencváros is harcba száll majd a 19 éves ifjú titánért. A kikiáltási ár várhatóan 1 millió euró körül fog mozogni.

Hindrich korábban arról beszélt az erdélyi krónikának, hogy számára előrelépés lenne, ha az NB1-ben védhetne. A kapus elmondása szerint magyarként volt felnevelve, így számára például az is természetes volt, hogy az Európa-bajnokságon a magyar válogatottnak szurkolt. A hálóőr hozzátette, hogy fél, hogy kiderül hovatartozása:

“Remélem, hogy minél később kerül terítékre a román sajtóban ez a kérdés, hogy magyar vagyok-e. Nem biztos, hogy tetszene nekik a válaszom vagy a viszonyulásom.”

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában