Hrutka János belehallgatott az új, kormányközeli sportrádióba, és „picit elgondolkozott”

Ezt olvasta már?

Elindult a Sportrádió a Nemzeti Sport főszerkesztőjével és az Origo rovatvezetőjével. Az egykori válogatott focista nem épp azzal találkozott benne, amire számított.

Megtettem, amit a haza megkövetelt. Belehallgattam

– kezdi posztját a január 17-én elindult új rádiócsatornáról, a Sportrádióról Hrutka János egykori válogatott futballista és sportkommentátor. A rádió tulajdonosa a kormánnyal remek kapcsolatokat ápoló Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a tulajdonló cég székhelye pedig Felcsúton van. A műsorvezetők között ott van többek közt az Origo rovatvezetője, Lantos Gábor is.

Hrutka azt írja: abszolút nyitottnak tartja magát, mindennek esélyt ad „oldaltól, elvakultságtól, előítéletektől függetlenül”. Mint írja, amikor bekapcsolta a rádiót, épp a 8:30-as hírek mentek „Magyarország első és egyetlen sportrádiójának a második adásnapján”. Leírása szerint a sportrádió híradójában a következők hangzottak el:

  1. Szijjártó Péter, erős alapokon álló élelmiszeripar, önellátóképesség, fejlesztés, hét milliárd, 16% emelkedés, csúcsot döntött.
  2. Hollik István, ellenzék támadja a kamatcsökkentést, baloldal, baloldal, baloldal, a kormányzásuk alatt nem segítettek.
  3. NAV saját fejlesztésű alkalmazás.
  4. Iskola és óvodakertek fejlesztésére ad pénzt az agrárminisztérium.
  5. Elárverezik a világ legnagyobb gyémántját.
  6. Több lövéssel, osztrák rendőrök, Salzburgban, egy SZOMÁLIAIT.
  7. Időjárás

„Ezen a ponton egy picit elgondolkozik az ember. Azon túl, hogy eszébe jut, hogy a magyar kézilabda-válogatott sorsdöntő mérkőzést vív csoportjában, hogy tegnap este kiosztották a tavalyi év legjobbjainak járó díjakat labdarúgásban, köztük a Puskás-díjjal, hogy Szoboszlai Dominiknak szerencsére nem súlyos a sérülése, hogy mindeközben elkezdődtek az Australian Open küzdelmei, magyar érdekeltséggel és még sorolhatnám, elmereng, hogy ennek az egésznek így mi értelme, miért kellett pont a sportra is ráhúzni azt a gagyi ruhát, melyről mindenki tudta, hogy a ruhásszekrény dísze, de amíg nem kerül valaki által, valakin a nagynyilvánosság elé, addig nem ciki a megléte” – írja Hrutka.

„Ez egy sportrádió, vagyis az akart lenni, azonban farsangi időszakban bárminek öltözhet a delikvens. Az ember érti azt is, hogy választások jönnek, hogy kellenek a valós alapokon nyugvó, megkérdőjelezhetetlen inputok az embereknek, de a sportot kisajátítatni minderre…” – teszi hozzá. Szerinte az igazi sportember „kifut a pályára és nyer. Tudja, hogy az elvégzett munka, a befektetett energia, az évek és a tudás elegendő mindehhez. A lefújást követően pedig odasétál az ellenfeléhez (még közel sem az ellenségéhez), és kezet nyújt, gratulál, elismeri a másik ráfordított idejét, áldozatos munkáját, felkészültségét. Ha ne adj Isten mégis vereség, mi neki jut, akkor is gratulál, kalapot emelve az adott napon jobb és eredményesebb előtt”.

Hrutka arról is beszámol, hogy az adás műsorvezetőjének „legnagyobb félelme, hogy a kislánya lemegy a barátnőivel focizni, mert ez mennyire testidegen már. 2022-ben. Ezen a ponton úgy éreztem, hogy gomb megnyom, Spotify bekapcsol.”

Hrutkának egyébként azután mondtak fel a Spíler TV-től, hogy kiállt a melegek elfogadására buzdító Gulácsi Péter mellett. Ez után lejárató cikk is megjelent róla a kormányhoz közeli sajtóban.

Még több Élet + Stílus a Facebook-oldalunkon, kövessen minket:

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában