Ha az UEFA elnökén múlik, nem lesz többet ilyen Eb

Ezt olvasta már?

Aleksander Ceferin szerint ez így nem korrekt.

Európa focizik

Egy hónapig a labdarúgásról szól Európa: egy év csúszással a járvány miatt, valamelyest módosult körülmények között, de itt a 2020-as foci-Eb. Ráadásul annyira itt van, hogy négy meccset Budapesten játszanak, a torna 24 csapata között pedig ott van a magyar válogatott is. Kövesse az Eb minden pillanatát, hírét a hvg.hu cikksorozatával.

A cikksorozat támogatója a VOLKSWAGEN

A foci Eb híreit a Volkswagen szállítja! Keresse az elektromos ID.3 és ID.4 modelljeinket a Hősök terén, honlapunkon vagy márkakereskedéseinkben!

hirdetés

A jövőben nem támogatja a mostanihoz hasonló, összeurópai kontinenstornákat az Európai Labdarúgó-szövetséget irányító Aleksander Ceferin. A szlovén sportvezető indoklása szerint nem fair, hogy egyes válogatottak szinte végig hazai környezetben játszhattak a vasárnap záruló viadalon, míg másoknak folyamatosan utazniuk kellett.

„Ez túlságosan nagy kihívás és egyáltalán nem korrekt, hogy volt, akinek több mint tízezer kilométert kellett utaznia, és volt, akinek alig ezret” – mondta Ceferin, aki szerint ez nemcsak a csapatokkal, de a szurkolókkal is kitolás.

Néhányuknak Rómából Bakuba kellett volna utazni pár nap alatt. Érdekes ez a lebonyolítás, de nem hiszem, hogy gyökeret ver, és valaha megismételjük”

– jelentette ki az elnök.

Hasonlóan vélekedett a BBC riportere, Simon Stone is.

A mostani Eb-t 11 ország egy-egy városában – köztük Budapesten – rendezték, a következő, 2024-es tornának Németország tíz városa ad majd otthont.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img