Guardiolához hasonlította Dárdait Matthäus

Ezt olvasta már?

A magyar edző hétfőn újra aláírt a Hertha BSC felnőtt csapatához, aminek nagyon örül Lothar Mathäus.

A 150-szeres német válogatott Lothar Matthäus örömmel fogadta, hogy hétfőn újra Dárdai Pál lett a Hertha BSC labdarúgócsapatának a vezetőedzője. „Dárdai Pál és Arne Friedrich mint sportigazgató – ez egy kiváló klub nagyszerű tervének tűnik” – írta a Sky tévécsatorna oldalán a világbajnok Matthäus.

Akárcsak Josep Guardiola a Barcelonát, senki sem ismeri úgy a berlini klubot, a szurkolókat és a médiát, mint a magyar edző. Emellett nagyon klassz, hogy 2022 nyaráig dolgozhat”

– tette hozzá.

A korábban a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott német klasszis azt is írta: Dárdai vezetésével a Hertha remélhetőleg nemcsak sikeres, hanem látványos futballt is játszik majd, ahogyan egy fővárosi klubhoz illő. Ebben segítségére lesz, hogy az első időszakához képest jelenleg a megfelelő játékosállomány is a rendelkezésére áll.

A berlini egyesület hétfőn délután jelentette be, hogy a 44 éves Dárdai veszi át az együttes irányítását, a stáb tagja lesz kapusedzőként Petry Zsolt is. A magyar szakember 2015 és 2019 között már irányította a berliniek első csapatát.

A klub vezetése vasárnap menesztette Bruno Labbadiát, valamint Michael Preetz klubmenedzsert. A Hertha nagyon nincs jó passzban, a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, és a 14. a Bundesligában, csupán két ponttal megelőzve az osztályozós helyen álló Kölnt.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában