Férfi kézi BL: Kiel–Telekom Veszprém – NSO

Ezt olvasta már?

Laporta: „Messi maradni akar!” | Goal.com

12:11 CEST 2021. 04. 18. Nyerj az Unibeten, fogadj a meccsekre kockázat nélkül! 10 000 Ft bónusz +...

A futballtörténelem legbrutálisabb meccsén 36 piros lapot adott a bíró

Néha a nagy tét vagy csupán egy rosszul sikerült (ahogy focinyelven mondják) belépő miatt elszabadulnak az indulatok a pályán és olyankor előfordul, hogy futballpályára...

A Barcelona simán nyerte a Király-kupát

Már az első félidőben is óriási fölényben futballozott a Barca, ekkor azonban még nem tudott túljárni a nagyszerűen védő Unai Simon eszén.  ...

Hansi Flick bejelentette, hogy távozni akar | Goal.com

Hansi Flick bejelentette, hogy távozni akar | Goal.com Bayern München ...

A férfi kézi BL-ben a Telekom Veszprémnek szoríthatunk a THW Kiel ellen, kövesse a mérkőzést online közvetítésünk segítségével!

Elképesztő mérkőzés volt! (Fotó: Imago)

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
B-CSOPORT
18.45: THW Kiel (német)–Telekom Veszprém (18–20) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!


Hirdetés

Cikkünk folyamatosan frissül!

PERCRŐL PERCRE

30. perc Időkérés, naná.

30. perc Sagosen a léc fölé lő!

29. perc Sagosen a lécre lő, hazai időkérés. 31–31. Figura lesz.

20 párharc a BL-ben e két csapat között, tíz-tíz sikerrel… Érik az iksz?

28. perc Cupala kiüti Reinkind lövését, Borozan nem rontja el nyolcról, a földről, jobbal, egyenlő! Négy nullás magyar roham a végére.

Csak egyszer nyert Kielben a Veszprém.

26. perc Belemenés, Jahia-passz, Marguc-gól! Labdaszerzés Marguctól, de el is szórja azonnal! 31–30 marad.

Utóbbi három BL-meccsén mindig legalább 37 gólt szórt a Veszprém.

24. perc Borozan lő jobbal a léc fölé a szaggatottról. Lauge lövése Landin hasán csattan. Sagosen ismét gólt szerez, de Manaszkov beugrása is gólba torkollik. Aztán zicceresése is pontos, üres kapus, 31–29.

22. perc Rossz Nenadics-lövés, aligha ezt beszélték meg. Wiencek ziccere pontosabb, kétlábas beugrás. 30–27

21. perc Pocsék támadás, hazai kontra, gól, kétgólos már az előny. Időkérés Davistől.

19. perc Nenadics passzát beugorva értékesíti Nilsson, 27–27. De Sagosen is a pályán van, passza gólpassz Pekelernek.

2019 vége óta a Veszprém 12 BL-meccséből 11-et megnyert. Csak a Kiel ellenit nem…

18. perc Borozan kiharcol egy hetest, jő Maqueda… 26–26! Landin sem ront azonban, Borozant lerántják… de nincs hetes.

17. perc Pocsék védekezés, közeli Wiencek-góllal.

A Kiel 6, a Veszprém 8 ponttal áll 4 kör után.

15. perc Jahia kiáll, Ekberg ballal a lécre lövi a hetest. Maqueda ellépi a támadást, büntet azonnal Landin. 25 egyenlő.

14. perc Reinkind és Lauge gólváltása után 24–25.

12. perc Cupara újabb ziccert fog, de elöl ismét elszórjuk, Ekberg elfutásból szépít.

10. perc Jahia a negyedik lövéséből megszerzi a negyedik gólját. Landin belekap csak. Cupala újabb nagyot véd.

9. perc Moraes kiáll Pekeler kiemeléséért. Cupala nagyot véd azonban!

9. perc Jahia lövése nem túl jó, Landin benézi. 22–23.

7. perc Rossz magyar támadás, szép Ekberg-gól. Egyenlő.

6. perc Nilsson kiharcol egy hetest. Nenadics a kapusba püföli!

4. perc Hetes, jogos. Ekberg… A frissiben beálló Székely nem éri el a labdát. 20–21 Borozan átlövése csodálatos! Pekeler ziccerezése egyszerű, de eredményes, 21–22.

3. perc Cupara fogja ismét Sagosen lövését, de Lauge a léc fölé pazarolja a ziccerét!

2. perc Reinkind lő szerencsés gólt, Manaszkov a szélről kis kanyarral fut középre ziccerezni. 19–21

1. perc Sagosen és Marguc is ziccert ront, védenek a kapusok!

1. PERC FOLYTATJUK!


„Ezen a szinten már apró különbségek döntenek a csapatok között, hogy melyik gárdának van jobb napja   – mondta Marguc. – Igaz, hogy jó esélyünk van a Bajnokok Ligája megnyerésére, de nem állítom, hogy a legnagyobb favoritok lennénk. Már csak azért sem, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy szinte sosem az nyer, akit a legnagyobb esélyesnek tartanak.”   

Úgy látja, hogy a Veszprémnek jó esélye van megnyerni a Bajnokok Ligáját, de a helyzet nem szokatlan, elvégre az elmúlt években sem ez volt másként.

„Ahogy az előző sem volt megszokott idény, a mostani sem az, erősnek kell maradnunk mentálisan, nem tudhatjuk, mi lesz holnap, milyen változás jön. Így szinte bármelyik meccs az utolsó is lehet egy ideig    – így Marguc. –  A z elsőtől a hatvanadik percig beleadunk mindent, ráadásul nekünk szerencsénk van, hogy a szurkolóink előtt játszhatunk, ezt nem mindenki teheti meg. Most még jobban élveznünk kell a kézilabdát, mint eddig.”

Gasper Marguc, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának jobbszélsője már 2014 óta meghatározó tagja az együttesnek, amelyben eddig 264 mérkőzésen 960 gólt szerzett – ez 3.64-es meccsenkénti átlag. A több mint százszoros szlovén válogatott játékos az elmúlt négy évben honfitársával, Dragan Gajiccsal osztozott a poszton, aki azonban a nyáron Franciaországba igazolt, a helyére az orosz Danyiil Siskarjov érkezett. Ő viszont kisebb porcsérülést szenvedett a múlt héten, és az artroszkópos tisztítás után három-négy hétig tart a felépülése, Margucnak addig egyedül kell megoldania a jobbszélső feladatát. Mint mondta, a csapat szempontjából a védekezés a fontosabb, de szélsőként a támadásban nagyobb a szerepe, fő feladata a gólok szerzése.

Egy hónapig egyedül kell helytállnia a jobbszélső posztján Gasper Margucnak, ráadásul nehéz meccsek várnak a Veszprémre.

„Nagyon remélem, hogy képesek leszünk megnyerni. Jelenleg nagyon jó, felívelő pályán vagyunk, talán ebben most megállított minket ez az időszak, de reméljük, sikerül visszatérnünk a korábbi formánkhoz. Ha úgy játszunk, szép reményeink lehetnek” – nyilatkozta.

A bajnoki és BL-meccseken kívül válogatott találkozók, majd januárban az egyiptomi világbajnokság vár a kézilabdázókra.

„Ez speciális, nagyon intenzív időszak lesz, hiszen egyik meccs követi a másikat. Fizikailag és mentálisan is nagyon fel kell készülni rá” – vélekedett Kentin Mahé.

A visszatérésének várható dátuma kapcsán megjegyezte, nem nála van a döntés, a klubja nyilván mindent megtesz, hogy visszaszerezze a játékengedélyét, de Magyarországon nagyon szigorú protokoll van érvényben ilyen esetekre.

Kentin Mahé, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának világbajnok irányítója a koronavírus-fertőzés miatti karantén idején is megőrizte jó hangulatát.

Négyszázados.

30. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

30. perc Hazai időkérés, nem meglepő. Zaravec a kapufára lő aztán.

30. perc Fél percig a Veszprémé a labda, Nilsson “elkapkodja”… mert 19 másodperccel a vége előtt szerez gólt. 18–20

28. perc Reinkind távolija is csodálatra méltó, kapufás gól 11-ről, Maqueda lövése a kapusé, de lerántották, Nenadics ellen nincs ellenszere a kapusnak. 18–19 De Sagosen… megpattant lövését kikapja a bal alsó elől Cupara hatalmas bravúrral. Reinkindét is, miután Nenadics lövése a játékvezetőn csattant…

25. perc Pekeler második kétperces kiállítása, és hetes is! Lauge kezét kapta el. Nenadics büntet, a kapus lába alatt. 15–17 De Sagosen… Nenadics bakija után jobbal nyolcról ismét eredményes, Marguc visszavág aztán, a szélről betörve. 17–18

23. perc Reinkind szélről talpról eredményes, Strlek szélről beugrásból, majd a ziccert jobbal a kapus alatt a hálóba csempészi Nenadics! 14–16 De Sagosen…

22. perc Sagosen megszerzi az 5. gólját, Horak azonban labdát csen, majd Maqueda védekezik mesterien. Igencsak elgyötört arccal néz rá Wiencek. Moraes lövése rossz aztán.

21. perc Ismét itt az előny, Nenadics a szaggatottról eredményes. Dahmke kapufát lő, Nenadics passzát szélről bevágja a léc alá Marguc. Három nullás emberelőny… 12–14.

20. perc Kontra, Sagosen, majd kettő perc a védő Landinnak. Nenadics az előnyt gólra váltja akcióból. 12–12

18. perc Lauge két lövést is elront, Strlek pedig elképesztő ziccerben a kapus lábát találja el. De esküszünk, Landin kapus két másodpercen át lebegett a levegőben… Reinkind lövése rossz.

16. perc Újabb Cupala-bravúr, megindul a Veszprém, kínai figura… Jahia nem hibázik! De átlövésből Duvnjak sem. 11–11

14. perc Lauge kiáll. Kissé szigorú, de megadható hetes, Székely a kapuban, Ekberg sulcos góllal avatja, Jahia passzát meg Nilsson bedobja centerből. 10–10

13. perc Gyönyörű akció, Nilsson-gól, Lauge jól védekezik aztán, és gólt lő az akció végén. 9–9

12. perc Pekeler összeszínészkedik egy hetest, ügyes, Ekberg másodszor is azonnal lövi a büntetőt, 9–7.

10. perc Cupara is véd egy nagyot, de a támadást eltoljuk. Borozan lövése a kapusé, Sagosen ellen nincs gyógyszer, két gól lehet a különbség…

8. perc Egy-egy szép beugrás Pekelertől és Strlektől, majd Borozan vág a kapusba ziccert!Strelknek sárga lap, hetes, Ekberg nem rontja el, már vezet a Kiel. 7–6. De csak Lauge betöréséig.

6. perc Reinkind és Borozan gyors gólváltása után magyar előny, majd bődületesen nagy védés Cuparától Sagosen beugrásakor! Strlek is ziccert hibáz, a magyar kapu előtt nem hibáz azonban másodszorra Sagosen. 5–5

Így védekeznek a koronavírus terjedése ellen, papírra nem lehet ülni… Nagyjából 2000 néző.


4. perc
Pekeler is kiáll, és hetes, Nenadics bevágja, 2–4. De sajnos Sagosen is. Túlsagosan… hamar lőtt gótlt a Kiel.

3. perc De szép bejátszás után Pekeler szépít, ráadásul az őt megrántó Borozan kiáll.

2. perc Újabb szép átlövés, Borozan! 1–2! A kapus Cupara véd, Moraes a harmadik magyar támadásból a harmadik gólt szerzi.

1. perc Két góllal, Jahia átlövésével és Wiencek betörésével. 1–1

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta fehérben, a magyar csapat piros-fekete mezben és fekete nadrágban.

A 2019–2020-as idényt ugyanis a december 28–29-re halasztott kölni négyes döntővel tervezi lezárni az Európai Kézilabda-szövetség, csakhogy addig a következő, azaz a jelenlegi kiírásban ár kétszer is rendeznek Veszprém–Kiel rangadót a B-csoportban. Az Építőknél mindent ennek a karácsony utáni final fournak rendelnek alá, emiatt a játékosok jószerével el sem hagyhatják a Veszprém Arénát. Ráadásul futószalagon játsszák a meccseket: a nyolc NB I-es bajnokin kívül négy BL- és két EHA-liga-párharcot is letudtak már, s tovább őrzik hibátlan mérlegüket az ősszel, miközben a Kielnek csak októberben kezdődött a Bundesliga – a mieinknek tehát minden esélyük megvan a visszavágásra.

A szerdai találkozó sok szempontból fontos lesz, nemcsak a presztízs miatt. A Kiel egy éven belül oda-vissza legyőzte a Veszprémet, amihez azért nem tesszük hozzá, hogy a BL elmúlt idényében, mivel annak még nincs vége…

A két gárda egyébként jól ismeri egymást, a BL-ben eddig hússzor találkozott, ezért is esett a választás a németekre augusztusban, mikor a veszprémi vezetők az aktív játékkal felhagyó Fazekas Nándor, Momir Ilics, Nagy László, Sterbik Árpád négyesnek szerveztek gálameccset.

A Telekom Veszprém elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést ezért kénytelen lesz kihagyni, ahogy a korábban keresztszalag-szakadást szenvedő osztrák balátlövő, Nikola Bilyk és a jobbszélső Sven Ehrig is. Ott lesz viszont a világ egyik legjobbja, a PSG-t a nyáron elhagyó norvég irányító, Sander Sagosen, aki legutóbb 11 góllal vette ki a részét az Aalborg legyőzéséből, valamint a januári Európa-bajnokság legjobb játékosának megválasztott horvát irányító-átlövő, Domagoj Duvnjak, na meg persze a Niclas Ekberg, Hendrik Pekeler duó, akiknek híresen jól megy a bakonyiak ellen.

Szörnyű jelenetek játszódtak le a THW Kiel hétvégi Bundesliga-bajnokiján: a Nordhorn védőjátékosa, Dominik Kalafut a levegőben meglökte Steff en Weinholdot, aki a talajra érkezéskor beütötte a fejét. A 34
éves jobbátlövő megpróbált felállni, ám  lábai nem engedelmeskedtek, ezért a társaknak kellett letámogatniuk a pályáról. A két játékvezető, Christian és David Hannes mindenki megdöbbenésére csak szabaddobást ítélt, ami annyira felbőszítette a kieli edzőt, Filip Jíchát, hogy a kispadon tartózkodóknak kellett visszafogniuk a 2010-ben a világ legjobb férfi kézilabdázójának választott egykori cseh balátlövőt. A kedélyeket az sem csillapította, hogy a szabaddobást elvégző Hendrik Pekeler fejbe lőtte a sorfalban álló Philipp Vorliceket, amiért egyből piros lapot kapott. A mérkőzést egyébként 35–29-re a vendég Kiel nyerte meg, Weinhold pedig megúszta agyrázkódással…

Nikolaj Markussen szerint a Kiel bombaformában van, a Veszprém viszont két pontért megy Németországba, míg Jahja Omar szerint a fertőzött társak hiánya növeli az utazók motivációját.

Davis szerint emberei duzzadnak az energiától, Székely Márton is készen áll az összecsapásra.

„Mindegy, hogy milyen kerettel utazunk, és hova, mi Veszprémet és Magyarországot képviseljük, így nem lehet más célunk, mint győzelemmel elhagyni a pályát. Egyben biztos vagyok, hogy bármennyire megtörhet minket ez a karanténidőszak, senki sem akarhatja nálunk jobban a győzelmet” – mondta Székely.

„Idén nagyon le akarom őket győzni, az sem érdekel igazán, hogy itthon Veszprémben, vagy idegenben – idézi a klub honlapja David Davist, aki szerint a csapatban előforduló koronavírusos esetek sem vehetik el együttese lendületét. – Fejben már régóta csak erre készülök, hogy ismét találkozzunk velük, és le is győzzük őket. Elveszítettük a múlt hetet a felkészülésből, de ez is mindegy. A csapat lenyűgözően játszott az utóbbi három hónapban, és még ha egy kicsit veszítettünk is a lendületből, hisszük, hogy győzhetünk.”

A Telekom Veszprém David Davis vezetőedző, valamint három játékos nyilatkozatát is megosztotta a honlapján a szerdai, Kiel elleni BL-mérkőzése előtt.

„A csapat vezetősége és az edzők közös döntése alapján szeretnénk pályára lépni szerdán Kielben, a következő BL-mérkőzésünkön. Ehhez hétfőn az utazó delegációnak újra negatív PCR-tesztet kell produkálnia. Amint ennek a tesztelésnek az eredménye megérkezik, az eddigi rendszernek megfelelően a Facebook-oldalunkon tájékoztatjuk a szurkolóinkat” – fogalmazott honlapján a Veszprém.

A klub közleménye arra is kitér, tizenöt játékossal folytatják a felkészülést a mérkőzésre.

A klub tájékoztatása szerint azóta Blaz Blagotinsek, Lékai Máté és Kentin Mahé, valamint két stábtag is megfertőződött.

A veszprémiek csütörtökön a Komlóval találkoznának a magyar bajnokságban, ám a történtek után a meccs halasztását kérték az MKSZ-től. Az európai szövetségtől csak akkor kell halasztást kérniük a bakonyiaknak, ha a keret tagjai még a jövő hét szerdai, THW Kiel elleni BL-meccs időpontjában is karanténban lesznek.

A klubhonlap beszámolója szerint Rodrigo Corrales hétfői, majd keddi koronavírustesztje is pozitív eredményt hozott, így a játékos karanténba került. A kétszeres Eb-győztes spanyol kapus tünetmentes volt, és a tesztek óta sem jelentkeztek nála tünetek. A közlemény szerint a helyi ÁNTSZ-szel való egyeztetés után a negatív eredményt adó játékosok és stábtagok is karanténba kerültek hétfő estétől, s a hét második felében újabb teszt vár rájuk.

Rodrigo Corralesnél egymás után két teszt is kimutatta a koronavírust (Fotó: Szabó Miklós)

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Rodrigo Corrales egymás után két pozitív koronavírustesztet adott, így a teljes keret és a stábtagok is karanténba kerültek.

Elhalasztották az október 21-re kiírt Telekom Veszprém–Barca férfi kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzést.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A KIEL–VESZPRÉM FÉRFI KÉZI BL-MÉRKŐZÉS ONLIVE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Bottas a balesetről: Nem tudom, mire gondolt Russell — F1VILÁG.HU

This website is unofficial and is not associated in any way with the Formula 1 companies. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -